ЕКИПА ЦРВЕНОГ КРСТА СОМБОР ОСВОЈИЛА ПРВО МЕСТО НА ФЕСТИВАЛУ „ПРОМОЦИЈА ХУМАНИХ ВРЕДНОСТИ“

Победничка екипа Црвеног крста Сомбор

Ученици Основне школе „Братство-јединство“ у Сомбору, представљали су сомборски Црвени крст на 4. Фестивалу дечијих позоришних представа у оквиру програма „Промоција хуманих вредности“.

Сомборска екипа је на фестивалу учествовала са представом „И девојчице играју фудбал“  и освојила прво место. Ученици Немања Мицић, Михајло Олујић, Никола Обрадовић, Стефан Милинковић, Кристина Коловић, Ања Грбић и Дијана Зец, били су у саставу сомборске екипе, а учитељица Снежана Ивковић, која је и члан Управног одбора Црвеног крста Сомбор, је осмислила представу.

Као најуспешнији промотери хуманих вредности,  Сомборци су награђени десетодневним летовањем  у одмаралишту Црвеног крста Србије у Баошићима.

На фестивалу одржаном у Београду, од 5. до 7. априла 2017. године, учествовало је  више од 300 ученика трећег, четвртог и петог разреда основних школа из 26 градова и општина Србије.

Црвени крст Србије, показао се као успешан организатор фестивала и као још бољи аниматор промоције хуманих вредности, односно развијања толеранције и ненасилне комуникације, поштовања различитости, дечјих права…

Послови информисања и односа са јавношћу