мар 16

ФОНДАЦИЈА АНА И ВЛАДЕ ДИВАЦ ЗА КВАЛИТЕТНИЈИ ЖИВОТ ГРАЂАНА И ГРАЂАНКИ СОМБОРА 2,3 МИЛИОНА ДИНАРА

Сомборски едукативни центар

Сомборски едукативни центар

У Сали хотела Андрић у Сомбору у петак, 15. марта представљени су пројекти и додељени чекови за изабране иницијативе у оквиру конкурса ,,Можемо и ми”, који другу годину узастопно расписује Фондација Ана и Владе Дивац.

Наиме, у оквиру конкурса “Можемо и ми”, који по други пут за редом спроводи Фондација Ана и Владе Дивац, подржано је шест иницијатива у Сомбору у укупној вредности од 2,3 милиона динара за пројекте чији је циљ решавање свакодневних проблема у заједници, одговор на најважније потребе грађана и грађанки на територији Града Сомбора, истовремено стварајући простор за сарадњу између избеглица и локалног становништва.

“ Циљ нашег пројекта је да помогнемо општинама које су највише погођене избегличком кризом кроз подршку пројектима који ће допринети решавању локалних проблема и укључити мигранте и избеглице у активности које ће користити читавој заједници. На овај начин желимо да развијамо дух заједништва, али и да укажемо да су различитости богатство сваког друштва. Стога смо изабрали чак 22 иницијативе у општинама Сомбор, Шид и Обреновац”, рекла је Ивана Живановић из Фондације Ана и Владе Дивац, приликом уручивања.

Она је допунила да је охрабрујуће то што се на конкурс јавио велики број омладинских организација које ће кроз конкретне активности промовисати и значај волонтеризма и изградњу друштва заснованог на филантропским вредностима.

У оквиру пројеката, Фондација Ана и Владе Дивац са локалним партнерима организоваће и фестивале солидарности где ће бити представљени резултати пројеката, али и подстицана одговорност, солидарност и инклузија међу грађанима.

Организације и неформалне групе чији ће пројекти бити подржани у Сомбору су: Друштво подводних активности Сомбор, УГ ,,Грива”, УГ ,,НАТУРА”, Сомборски едукативни центар, УГ ,,Сомборски омладински БООМ” и  УГ ,,Подунав”.

Пројекат „Подршка становништву у заједницама погођеним избегличком кризом у Србији“ реализује Фондација Ана и Владе Дивац другу годину за редом уз подршку Фондације за отворено друштво (Опен Социетy Фоундатионс). У оквиру пројеката, у претходном периоду Фондација је подржала 18 пројеката у општинама Шид, Прешево и Суботица, у укупном износу од 70.000 долара.

Званична интернет презентација