ГЕНЕРАЛНА КОНЗУЛКА ЦРНЕ ГОРЕ ПОСЕТИЛА СОМБОР

Градоначелник Сомбора Антонио Ратковић приредио је данас пријем за генералну конзулку Црне Горе у Републици Србији Невенку Ћировић.

Током састанка у згради „Жупаније“ градоначелник је представио привредне, туристичке потенцијале и културно богатство Сомбора. Разговарали су о продубљавању сарадње побратимљених градова Сомбора и Мојковца, као и успостављању сарадње Сомбора са другим градовима у Црној Гори.

Састанку су присиствовали и Богољуб Јегдић, испред Министарства вањских послова Црне Горе, Љиљана Тица, заменица градоначелника Сомбора, Силард Јанковић, члан Градског већа за област националних мањина и сарадње са верским заједницама, као и Драшко Миљић и др Раденко Станић испред Завичајног удружења Црногораца Сомбора.

Једна од главних тема данашњег састанка била је подршка, са циљем неговања мултикултуралности и мултиконфесионалности, коју Сомбор пружа путем конкурса за удружења која негују идентитет националних мањина, а такође и подршка коју Црна Гора пружа црногорским удружењима у дијаспори.

Учесници састанка разменили су и искустава која су стекли током реализације прекограничних пројеката и посебно су споменули леп пример успоставље сарадње Средње економске школе у Сомбору са школом из Жабљака.

Након званичног пријема, конзулка је у пратњи градоначелника и њихових сарадника, имала прилику да погледа и чује причу о чувеној слици „Битка код Сенте“, посетила је Градски музеј Сомбор и Галерију „Милан Коњовић“