ГРАД СОМБОР И ПРИВРЕДНИЦИ ЗАЈЕДНО У БОРБИ ПРОТИВ КОРОНА ВИРУСА

У циљу креирања ефикасних политика за превазилажење штетних последица COVID-19 на економију и ширу друштвену заједницу, град Сомбор позива све заинтересоване привредне субјекте  да укажу на проблеме и предложе решења  за отклањање насталих и спречавање могућих штетних последица корона вируса по привреду  на територији града Сомбора.

Прикупљени предлози послужиће за дефинисање мера подршке које ће Град Сомбор комуницирати ка институцијама Републике Србије у циљу очувања радних места, континуитета пословања и ликвидности привредних субјеката, али и подршке локалној заједници  и појединцима који су највише погођени.

Град Сомбор жели да имплементира мере за помоћ привреди  које би помогле да се привреда избори са проблемима изазваним корона вирусом, с обзиром да привредни субјекти имају трошкове које морају да плаћају без обзира на промет.

Један од сектора који ће бити значајно погођен услед избијања епидемије корона вирусом свакако јесте туризам. Ово се односи не само на смањење туристичких посета, већ и на угоститељске делатности: ресторане, клубове и кафиће.

Такође град Сомбор овом приликом позива све привредне субјекте који желе да  помогну и своје активности, производе, услуге и људске капацитете  преусмере  на  мере  превенције ширења корона вируса које спроводи град Сомбор, као и  да обезбеде помоћ старијим особама  и хроничним болесницима, да се обрате на маил donacije@sombor.rs

Град Сомбор посебну захвалност исказује  привредним субјектима који су се до сада укључили  и помогли  у спровођење мера превенције корона вируса  и  који су својим производима помогли у снабдевању  старијих грађана основним животним намирницама.