ГРАДОНАЧЕЛНИЦА СА САРАДНИЦИМА ПОСЕТИЛА СТАПАР

ГРАДОНАЧЕЛНИЦА СА САРАДНИЦИМА ПОСЕТИЛА СТАПАР

У настојању да се функционисање сеоских  месних заједница сагледа на најбољи могући начин, непосредним сагледавањем стања на лицу места,  градоначелница Сомбора Душанка Голубовић и Мирослав Ковачић, члан Градског већа за комуналну делатност и инвестиције посетили су Стапар. Састанку са  Мирославом Плавшићем председником Савета и Љиљаном Ђуришић, секретаром Месне заједнице (МЗ)  „Стапар“ присуствовала је и начелница Западнобачког управног округа мр Латинка Васиљковић, као и директори јавних комуналних предузећа: „Водоканал“,  „Чистоћа“, „Простор“ и „Зеленило.“

Обраћајући се присутнима Градоначелница је истакла да је сврха посете да се сагледају проблеми на које мештани најчешће  указују, али и да се разговара о потенцијалима села.нешто

Представници  МЗ „Стапар“ су се захвалили на поверењу локалној самоуправи која је препознала потенцијале овог села и одредила да канцеларија Локалне акционе групе буде у овом селу.

Стапарци  су се пожалили на проблеме око атмосферске канализације, али су навели да имају и израђен пројекат за решавање овог проблема, као и да су израдили пројекат за изградњу фекалне канализације.

етно собаГоворило се и о одржавању локалних и атарских путева, изградњи отресишта,црквении музеј јавној расвети,  хигијени села за коју су истакли да је на високом нивоу, те да повремено имају проблеме са псима луталицама.

Градоначелница Душанка Голубовић је навела да ће се и приликом конципирања буџета за 2017. годину водити рачуна о приоритетним  проблемима сеоских месних заједница.

Представници локалне самоуправе посетили су и ОШ „Бранко Радичевић“ и етно просторију и црквени музеј који су у склопу школе, вртић и амбуланту Дома здравља „Др Ђорђе Лазић“, као и просторије Удружења жена „Стапарска ружа“.