ГРАДОНАЧЕЛНИК ПРИРЕДИО СВЕЧАНИ ПРИЈЕМ ЗА ЂАКЕ ГЕНЕРАЦИЈЕ: ЛАЗАР ЗУБОВИЋ СТИПЕНДИСТА ГРАДА

Градоначелник Сомбора, Антонио Ратковић, данас је, у Великој сали Скупштине града Сомбора, уприличио свечани пријем за ђаке генерације основних и средњих школа школске 2022/2023. године.

Овом приликом, градоначелник је честитао ученицима на постигнутим изванредним резултатима, истакавши да се учење и рад исплате и да је стаза знања једини сигуран пут ка успеху, те да Сомбор, кроз дугу и богату историју, има наставни кадар и ђаке који га на најбољи могући начин представљају и промовишу.

„Ви сте богатство и понос нашег града. Желим вам да, са радошћу и лакоћом, наставите да развијате ваше таленте, упишете најбоље школе и факултете, освајате знањем и памећу, и жељно се враћате у наш Сомбор, који је више од три века светионик културе и образовања на нашим просторима.“, нагласио је градоначелник Сомбора, те своје честитке упутио и родитељима, чија подршка и снага су највећа мотивација и резултат успеха њихове деце, као и наставницима и професорима, чија улога у образовању сваког младог човека је од изузетног значаја. Између осталог, градоначелник је истакао да је изузетно поносан што Град Сомбор има професоре који уз неговање знања и талента, не заборављају да је њихов највећи задатак да код деце побуде и развију љубав, као и страст према учењу, стицању нових знања и вештина.

„Улагање у образовање и школство је на високој лествици наших приоритета, што доказује и чињеница да је петина буџета Града опредељена за област образовања. Наставићемо и у наредном периоду интензивно да радимо и улажемо, са циљем да будемо Град  за пример другима“, навео је градоначелник.

Ђаци генерације основних школа су: Вељко Галовић – ОШ „Аврам Мразовић“ Сомбор, Марија Шијачић – ОШ „Никола Вукићевић“ Сомбор, Јована Тркуља – ОШ „Доситеј Обрадовић“ Сомбор, Марко Кнежевић – ОШ „Иво Лола Рибар“ Сомбор, Тамаш Кањо – ОШ „Братство – јединство“ Сомбор, Лука Вулин – ОШ „Алекса Шантић“ Алекса Шантић, Вељко Рајачић – ОШ „22. Октобар“ Бачки Моноштор, Исидора Вуњак – ОШ „Огњен Прица“ Колут, Тамаш Иван Пешти – ОШ „Киш Ференц“ Телечка, Немања Шталман – ОШ „Братство – јединство“ Бездан, Мартин Поздер – ОШ „Братство – јединство“ Светозар Милетић, Лана Абић – ОШ „Бранко Радичевић“ Стапар, Милица Кужет – ОШ „Иван Горан Ковачић“ Станишић, Марта Пољак – ОШ „Никола Тесла“ Кљајићево, Кристиан Доби – ОШ „Мирослав Антић“ Чонопља, Михаела Рица – ОШ „Моша Пијаде“ Бачки Брег и Миша Орлић – ШОСО „Вук Караџић“ Сомбор.

Ђаци генерације средњих школа су: Дијего Милутиновић – Средња пољопривредно – прехрамбена школа, Ведран Бајић – Гимназија „Вељко Петровић“, Нађа Недељков – Средња економска школа, Уна Огњеновић – Средња школа „Свети Сава“, Никола Радмировић – ШОСО „Вук Караџић“, Лазар Зубовић – Средња техничка школа, Јована Кнези – Средња медицинска школа „Др Ружица Рип“, Филип Видановић – Музичка школа „Петар Коњовић“.

Признање најбољег међу најбољима припало је Лазару Зубовићу, ученику генерације Средње техничке школе Сомбор, те је овим признањем Лазар постао 23. стипендиста Града Сомбора.

Као и пређашњих година, ђаци генерације основних и средњих школа са територије града Сомбора награђени су за свој велики успех. Ђаци генерације основних школа добили су плакете града и новчану награду у износу од 30.000,00 динара, док су велики матуранти, ђаци генерације средњих школа, поред плакета са грбом Града Сомбора, добили и новчане награде у износу од 40.000,00 динара.

Такође, Коло српских сестара припремило је поклон књиге за најбоље ученике средњих школа, а присутне је поздравила председница удружења, Наталија Олујић.

Свечаном пријему присуствовали су и заменица градоначелника, Љиљана Тица, члан Градског већа за област финансија и привреде, Сава Дојић, начелник Одељења за образовање Градске управе, Горан Тодорић, директор Центра за усавршавање запослених у образовању у Сомбору, Милан Стакић, директори школа, наставници, као и родитељи награђених ученика.