ГРАДОНАЧЕЛНИК УРУЧИО УГОВОР О СТИПЕНДИРАЊУ СТИПЕНДИСТИ ГРАДА СОМБОРА

У згради Жупаније, данас је уприличен пријем и свечано потписивање Уговора о стипендирању овогодишњег стипендисте Града Сомбора, Лазара Зубовића. Пријем младог и талентованог Лазара организовали су градоначелник Града Сомбора, Антонио Ратковић, чланица Градског већа за област културе и образовања, Анита Стојаков и начелник одељења за образовање, Горан Тодорић.

Градоначелник Ратковић је честитао Зубовићу на досадашњим оствареним резултатима и пожелео му срећу и успех у будућем школовању.

Из године у годину, имам то задовољство да лично поздравим најуспешнијег и најталентованијег ђака генерације који је добио стипендију Града Сомбора. Као Град Сомбор, поносни смо што финансијски подржавамо најуспешније ђаке за наставак њиховог школовања, а ове године та подршка је додељена Лазару Зубовићу. Стипендија ће се исплаћивати у десет рата у висини од 40 посто од бруто просека зараде у Републици Србији. Овом приликом, желим да поздравим Лазара и да му пожелим пуно успеха у даљем школовању и да нам се што пре врати како би са стеченим знањем и вештинама допринео свом граду у даљем развоју и напретку“, поручио је градоначелник Ратковић.

Лазар Зубовић је завршио Средњу техничку школу у Сомбору и уписао прву годину основних академских студија на Факултету техничких наука у Новом Саду, студијски програм Рачунарство и аутоматика. Градска стипендија, чији износ је у овом тренутку око 41.000 динара, исплаћиваће се месечно, током десет месеци сваке студијеске године, а услов за стипендирање је да стипендиста Града редовно уписује наредне године студија са просечном оценом минимум 8,00.

Град Сомбор ће наставити са подршком најуспешнијим младим и перспективним ђацима у њиховом школовању и развоју, тежећи њиховом повратку у Сомбор, како би овде живели, радили, оснивали породице и допринели напретку свог града.