ГРАДУ СОМБОРУ ДОДЕЉЕНО ПРИЗНАЊЕ МЛАДГРАД

Антонија Нађ Косановић члан Градског већа за област спорта, деце и омладине, Бојана Нешовић из Канцеларије за младе и Срђан Влашкалић из Сомборског едукативног центра
Помоћница министра за спорт и омладину Снежана Клашња

Помоћница министра за спорт и омладину Снежана Клашња

12. августа на Међународни дан младих у Скупштини Града Београда, Граду Сомбору додељена је награда МладГрад за Националну престоницу младих у 2018. години.

МладГрад је признање за укупан допринос локалне самоуправе унапређењу положаја младих, које додељује Кровна организација младих Србије сваке године. Награда се додељује јединици локалне самоуправе за свеукупан допринос унапређењу положаја младих у локалној заједници и то на предлог удружења младих и/или за младе који номинује своју локалну заједницу на основу досад постигнутих резултата по питању младих и у области омладинске политике.

Град Сомбор је номиновало удружење Сомборски едукативни центар у партнерству са Канцеларијом за младе Града Сомбора.

Испред града, награду је примила градска већница за област спорта, деце и омладине, Антонија Нађ Косановић и том приликом се захвалила на признању и истакла да је награда велика част за Град Сомбор, али и одговорност да у будућем периоду наставимо са развојем омладинске политике на локалном нивоу.

Координаторка за децу и младе, Бојана Нешовић, презентовала је присутнима рад Канцеларије за младе и организација које ове године реализују Локални акциони план за младе.

Захваљујући овом признању, млади, организације младих и за младе имаће могућност да у наредних годину дана презентују примере добре праксе из Сомбора, као и да сарађују са ресорним министарством и актерима омладинске политике на националном нивоу.

                                                                         Послови информисања и односа са јавношћу