„ХАРМОНИЈА ГОРЊЕГ ПОДУНАВЉА“ ПРОМОЦИЈА ПРИРОДЕ, КУЛТУРЕ И НАСЛЕЂА

У Сомбору је данас отворен дводневни фестивал „Хармонија Горњег Подунавља“ који је приредила Туристичка организација града Сомбора. Фестивал је званично отворио покрајински секретар за привреду и туризам Ненад Иванишевић, а присутне је испред Града Сомбора поздравила заменицца градоначелника Љиљана Тица.

„Хармонија Горњег Подунавља“ је фестивал који се заснива на промоцији Сомбора и Горњег подунавља кроз културно-уметнички програм, концерате, радионице и промоције старих заната.

Свечано отварање улепшали су наступи културно – уметничких друштава, а у амбијенту отвореног „Кабареа“ посетиоци су имали прилику да погледају, пробају и купе  производе старих заната, удружења жена, произвођача пива, вина, меда, ракије, рукотворина, здраве хране, сувенира, а за наимлађе су одржане креативне радионице.

У оквиру Фестивала, током суботе и недеље, посетиоци имају прилику да погледају и  изложбе фотографија из Горњег Подунавља „Фото сафари Бачки Моноштор“ 2017. 2018, 2021- Фото асоцијација Војводине и Фото кино клуб Рада Крстић Сомбор у Дечијем одељењу библиотеке и Градском музеју и „Чудесни свет шуме“ Будимира Јевтића у Дечијем одељењу библиотеке, а програм се одржава и у амбијенту природе Горњег Подунавља, где се у Еко центру „Карапанџа“ организују концерти, вожње катамараном и организоване шетње.