КОНСТИТУИСАНА СКУПШТИНА ГРАДА СОМБОРА

За градоначелника Града Сомбора изабран је Антонио Ратковић
За градоначелника Града Сомбора изабран је Антонио Ратковић

За градоначелника Града Сомбора изабран је Антонио Ратковић

У Великој сали Скупштине града Сомбора данас је потврђен мандат одборницима који су добили поверење грађана на локалним изборима. За председника Скупштине града Сомбора одборници су изабрали Зорана Руса, за заменика председника Скупштине изабран је Радован Лековић, а за секретара Скупштине града Сомбора постављена је Душанка Голубовић.

Скупштина града Сомбора на конститустивној седници одабрала је и извршну власт. Поверење одборника за место градоначелника добио је Антонио Ратковић. Функцију заменика градоначелнка од данас ће обављати Љиљана Тица, а поред њих Градско веће чине: за област финансија и привреде Сава Дојић, за област комуналне делатности и инвестиција Мирослав Ковачић, за област спорта, деце, омладине и здравства Антонија Нађ Косановић, за област пољопривреде Борис Буловић, за област екологије и заштите животне средине Слободан Станић, за област равноправност полова Слађана Радин, за област социјалне заштите Дарко Смиљанић, за област националних мањина и сарадње са верским заједницама Силард  Јанковић и за област културе и образовања Борислав Станичков.

Скупштину гада Сомбора чини 61 одборник, од којих 39 мандата има Српска напредна странка, 5 мандата Социјалистичка партија Србије, 2 мандата Српска радикална странка, 5 мандата Савез војвођанских Мађара, 5 мандата коалиција Ново лице Сомбора, 2 мантата Војвођански фронт и 3 мандата Метла.