окт 15

КРОЗ КАЈАКАШКУ ОБУКУ ПРОШЛО ВИШЕ ОД 60 УЧЕСНИКА

Више од 60 учесника прошло је кроз обуку

Више од 60 учесника прошло је кроз обуку

Протеклог викенда, 12. и 13. октобра организована је кајакашка обука на обали Великог Бачког канала у новоизграђеном Кајак центру (Апатински пут бб).

Активност је реализована у оквиру Пројекта „Развој дестинација еколошког туризма прекограничног региона Баја – Сомбор развојем тематских зелених стаза и туристичких пакета региона – Баја-Сомбор Зелене стазе” који се суфинансира из фондова Европске уније.

Циљ пројекта је да се развије туристички потенцијал у региону, а самим тим и унапреди економска сарадња, негује заједнички идентитет, културно и историјско наслеђе пограничног региона и подиже свест о еколошкој одрживости два града чије природно окружење представља изузетну основу за различите спортске и туристичке активности, укључујући стазе природе и водени туризам.

Учесницима обуке је кроз презентацију представљен пројекат, а затим су теоријски представљена правилна техника веслања, држање весла и одржавања на води, а након тога су прешли на практичну обуку.

Присутни су имали прилику и да разговарају о кајакашком спорту са чланом Градског већа за област омладине, деце и спорта Антонијом Нађ Косановић као са неким ко се двадесет година бави овим спортом и ко је активно укључен у пројекат.

На обуци је учествовало преко 60 учесника из Сомбора и Баје, за које су обезбеђени кајаци, весла, прслуци, качкети, мајице, освежење и ручак.

Послови информисања и односа са јавношћу

Званична интернет презентација