јун 11

„МАЛИ САЈАМ СПОРТА“ У СОМБОРУ

"Мали сајам спорта" у Сомбору

„Мали сајам спорта“ у Сомбору

„Мали сајам спорта“ одржан је данас на главној улици у Сомбору. На сајму су се представили сомборски спортски клубови, који су на штандовима приказали спортске реквизите и демонстрирали своју спортску грану. Фокус је стављен на најмлађе посетиоце сајма, да се заинтересују за неку спортску дисциплину и да се пробуди свест о здравим стиловима живота. Организатор манифестације је Спортски савез Србије у сарадњи са Спортским савезом града Сомбора и подршку Града Сомбора.

Овим поводом Сомбор су посетили помоћник министра омладине и спорта Дејан Удовичић и председник Спортског савеза Србије Давор Штефанек, који је званично отворио„Мали сајам спорта“.

„Спортски савез Србије се труди да пружи деци могућност да се упознају са свим спортовима, а најбољи начин је овако као што радимо са Министарством омладине и спорта. Захвалио бих се министру Вањи што имамо максималну подршку и Министарству што имамо изузетну сарадњу, јер мислим да када су сви један тим много лакше све функционише и то смо и доказали“ рекао је председник Спортског савеза Србије Давор Штефанек и додао да је данашња слика деце и спорта у Сомбору прави показатељ да Сомбор не мора да брине за будућност, само треба да их усмери на прави начин, на прави спорт и онда могу да се очекују нове Олимпијске медаље и нови шампиони.

Помоћник министра омладине и спорта Дејан Удовичић захвалио се Граду Сомбору и Спортском савезу за данашњу организацију сајма. „Као што сами знате, мали сајмови спорта одржавају се током године, у Србији промовишемо здрав и прав стил живота. Позивамо децу да што пре крену да се баве спортом, да пробају више спортова и да се сви заједно видимо крајем новембра на Великом сајму спорта у Београду“ истакао је Удовичић.

„Види се колико је деце на нашој главној улици данас, колико се деца баве спортом. Сигурно је да ћемо наставити са улагањима у спорт. Када видите једну овакву слику знате да сте добро радили и знате да пред вама стоји још задатака да се спорт за наше најмлађе унапреди. Оно што је свакако циљ и Малог сајма спорта је да се што више деце и младих укључе у спорт, да данас обиђу све штандове и да виде све спортове који се нуде у Граду Сомбору и да се прикључе, јер здрави стилови живота су свакако приоритет Града“ изјавио је овом приликом заменик градоначелнице Сомбора Антонио Ратковић.

„Овде је данас присутно 30 клубова, тако да смо изузетно задовољни и са одзивом и клубова и спортских грана које имају жељу да представе свој спорт, да га приближе нашим суграђанима, поготово најмлађој деци која тек треба да се укључе у неку од спортских активности, да свако дете може да се пронађе у неком спорту и почне да тренира. Знамо да мала деца кроз спорт стичу посебне вештине, они постају јачи, борбенији, издржљивији и храбрији, а то ће им касније јако пуно значити у животу. Ово је једна лепа прилика да се покаже да је спорт у Сомбору на високом нивоу, захваљујући локалној самоуправи, Спортском савезу Србије, Министарству омладине и спорта и Спортском савезу Сомбора, који се труде да уложе у спорт, да сваке године та средства подигнемо на један виши ниво, како би њима обезбедили адекватне услове за тренирање, где ће они у наредном периоду моћи да постигну жељене резултате и да покажу колико могу и колико вреде у спорту“ рекла је члан Градског већа за област деце, омладине и спорта Антонија Нађ Косановић.

Сомбор је један од 10  градова Србије у коме се одржава „Мали сајам спорта“, а Велики сајам биће одржан у новембру у Београду.

Званична интернет презентација