мар 02

МАНИФЕСТАЦИЈА „ПОТРЧИМО ЗАЈЕДНО ДО ЗВЕЗДА“ ОКУПИЛА СОМБОРСКЕ ПРЕДШКОЛЦЕ

260 деце учествовало је у манифестацији „Потрчимо заједно до звезда“

260 деце учествовало је у манифестацији „Потрчимо заједно до звезда“

Спортска активност „Потрчимо заједно до звезда“ одржана је данас у Градској хали „Мостонга“ у организацији Спортског савеза града Сомбора и Предшколске установе „Вера Гуцуња“, а под покровитељством Града Сомбора.

Манифестација је окупила 260-торо деце која похађају ПУ „Вера Гуцуња“.  Такмичили су се у трчању на 30 метара у конкуренцији девојчица и дечака. Најбржи су освојили награде, а поред тога, обезбеђени су поклончићи и медаље за све учеснике.

Присутне је поздравила члан Градског већа за област омладине, деце и спорта Антонија Нађ Косановић пожелевши учесницима много спортске среће и поручивши им да су сви они велики победници.

Антонија Нађ Косановић је овим поводом истакла да Град Сомбор, поред организовања оваквих манифестација, како би се што већи број деце укључио у организовано бављење физичком активношћу, и ове године подржава и одваја средства за реализацију програма „Спортић“ намењену деци узраста од 3 до 6 година која се већ 9 година успешно реализује преко Спортског савеза града Сомбора. Програм се одвија понедељком и средом од 16,30 часова у Спортском центру „Соко“ и два пута недељно у Стапару, а како би се укључио што већи број деце, програм ће ове године бити проширен на још три насељена места.

Манифестацију „Потрчимо заједно до звезда“, која се одржава трећи пут за редом, посетили су и заменик градоначелнице Антонио Ратковић, директорка ПУ „Вера Гуцуња“ Александра Перовић и председник Спортског савеза града Сомбора Зоран Бојић.

Послови информисања и односа са јавношћу

Званична интернет презентација