МЕСНА ЗАЈЕДНИЦА „КОЛУТ“ ПОДРУМСКИ ПРОСТОР ПРЕТВОРИЛА У САЛУ ЗА РЕКРЕАЦИЈУ

Месна заједница „Колут“ је средства за текућа улагања, која добија од локалне самоуправе, ове године уложила у реконструкцију сале подрумског простора зграде Месне заједнице. Извршени су керамички, молерски и други инвестициони радови, а набављена је и подлога која погодује одржавању различитих физичких активности, чиме је омогућено да се у овој сали у будуће одржавају различити видови спортске рекреације.

Почетак рада сале озваничен је данас у присуству градоначелника Сомбора Антониа Ратковића и чланова савета Месне заједнице, уз пригодан програм који су припремили ученици Основне школе „Огњен Прица“. Основна школа из Колута биће и први корисник овог простора у ком ће се одржавати часови физичког васпитања.

„Наш следећи заједнички корак је да решимо проблем грејања у овој сали, да током зимског периода ова сала може да се користи. Знамо сви да је велики проблем био у Основној школи Огњен Прица, с обзиром да нису имали салу и да је ово једно од решења које је реализовано захваљујући изванредној сарадњи директорице и Савета месне заједнице, а ми као град свакако да ћемо дати подршку и да у наредним корацима још више уредимо овај простор“ рекао је граадоначелник.

Марија Делић, директорица школе „Огњен Прица“ се захвалила граду и свим институцијама које су помогле да се овај простор уреди. „Школи ће ово бити од великог значаја, с обзиром да немамо уопште фискултурну салу, па желимо да овај простор искористимо за реализацију часова физичког васпитања“ казала је Делић.

Марко Ерцег, председник Савета Месне заједнице „Колут“ истакао је да је циљ био да се деци, омладини и свим суграђанима обезбеди простор за одржавање спортско-рекреативних активности.

Рекреативна сала доступна је свим заинтересованим мештанима и удружењима, а о терминима коришћења треба да се договоре са Месном заједницом „Колут“.