нов 16

МИНИСТАР НЕДИМОВИЋ ОБИШАО СОМБОРСКЕ ПОЉОПРИВРЕДНИКЕ

Градоначелница Сомбора Душанка Голубовић дочекала министра пољопривреде Бранислава Недимовића у Риђици

Градоначелница Сомбора Душанка Голубовић дочекала министра пољопривреде Бранислава Недимовића у Риђици

Градоначелница Сомбора Душанка Голубовић са својим сарадницима угостила је министра пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Србије Бранислава Недимовића током његове дводневне посете Сомбору, у оквиру које је обишао пољопривредне произвођаче из Риђице, Станишића, Светозар Милетића, Чонопље, Телечке  и Градине.

Градоначелница Сомбора Душанка Голубовић и министар Недимовић, најпре су посетили винарију „Драгић“ у Риђици, затим пољопривредно газдинство Владимира Поплашена у Станишићу, одакле су се запутили у Светозар Милетић где су посетили  Земљорадничку задругу „Лемеш“,  а  затим су обишли Чонопљу  где су  разговарали  са грађанима у просторијама предузећа „Тепкос“ ДОО. Другог дана посете министар Недимовић је обишао пољопривредна газдинства Вујанић у Телечкој и Вуковић у Градини. У сваком од ових насељених места министар пољопривреде је разговарао са пољопривредним произвођачима на тему актуелног стања у пољопривреди и подстицајних мера које пружа Министарство.

Према речима градоначелнице Сомбора Душанке Голубовић, посета министра пољопривреде нашем граду је од изузетне важности за сомборске пољопривредне произвођаче.

“За нас, као Град Сомбор, од изузетног је значаја једна оваква посета, пре свега да покажемо оно шта јесу потенцијали Града Сомбора, како у смислу пољопривредне производње, тако и у смислу географске заштите порекла производа којих имамо и на нашој територији, те афирмација како пољопривредне производње тако још више прерађивачке индустрије која из овога може да исцрпи један значајан ресурс и на бази тога једно заједничко деловање пољопривредника у правцу стварања квалитетнијих ресурса и богатије понуде која ће привући инвеститоре у области прераде “, нагласила је  градоначелница Голубовић и додала да је пољопривреда један од најзначајнијих потенцијала Града Сомбора за економски развој.

Како је истакао министар, када је област винарства у питању, сви који желе да се баве производњом вина за свој пројекат могу на различитим конкурсима да добију половину средстава неопходних за посао.

“Буквално шта год вам падне на памет из области винарства и виноградарства, добићете половину новца за то. И не само за тај сектор пољопривредне производње, него и за све остале. Само људи морају да знају да могу увек да конкуришу свуда. У Сомбору је 6800 газдинстава конкурисало и добило новац у 2018. години, када је исплаћено око 6 милиона евра, која су директно уплаћена из државног буџета, на име пољопривреде у Град Сомбор“, рекао је Недимовић.

Министар је изразио задовољство посетом јер су људи показали да имају свест шта је посао државе, шта је посао произвођача, а шта је посао тржишта, а као посебну вест од великог значаја за наш град, министар се дотакао и сомборске кафилерије.

“Неће више бити кафилерије у Сомбору. Имаћемо јединствени центар који се налази у објекту „Енергозелена“ у Инђији. Један део радника ћемо припојити, то ће бити трансфер станица у Сомбору, што значи да ће се у тој станици само прикупљати анимални отпад, али се неће обрађивати. 15. јануара ви више немате кафилерију у Сомбору“, нагласио је Недимовић.

Поред градоначелнице Сомбора, министра су дочекали и заменик градоначелнице Антонио Ратковић, члан Градског већа за област пољопривреде Дарко Радуловић и шеф ОГ СНС Зоран Рус.

                                                                      Послови информисања и односа са јавношћу

Званична интернет презентација