МИНИСТАР ПРОСВЕТЕ, НАУКЕ И ТЕХНОЛОШКОГ РАЗВОЈА ПОСЕТИО СОМБОР

Потпредседник Владе Републике Србије, министар просвете, науке и технолошког развоја Бранко Ружић са сарадницима посетио је данас Сомбор, где се, у згради Жупаније, састао са градоначелником Антониом Ратковићем, његовим стручним сарадницима, начелницом Школске управе, председницима актива директора основних и средњих школа, као и директором Центра за стручно усавршавање запослених у образовању и директорицом Предшколске установе.

Градоначелник је оценио састанак, током ког су упознали министра са системом образовања у Сомбору, као веома успешан.

„Свакако да ћемо и у будућности радити на унапређењу образовања у нашем граду. Ми у локалној самоуправи припремамо полако и буџет за 2022. годину и свакако да ће област образовања сигурно бити повећана у односу на претходну годину, јер желимо да како објекте, тако и кабинете у одређеним школама и боравке и у 2022. години опремамо и реконструишемо. Ја се најискреније надам да ћемо и код Министарства и осталих институција бити успешни на конкурсима у наредној години и да ћемо многе пројекте за које имамо спремне пројектно-техничке документације са грађевинским дозволама реализовати“ рекао је Ратковић.

Министар Ружић је истакао да је Сомбор град образовања, град културе и град који има један одличан приступ решавању свих важних проблема у образовном систему.

„У Сомбору имамо и Педагошки факултет, имамо и 19 основних школа, имамо заиста репрезентативне средње стручне школе, имамо предшколску установу која има 32 објекта, имамо дом ученика, дакле говоримо о једном малом образовном систему, који заиста одлично функционише, али коме свакако треба помоћи и оно што јесте наша интенција да у договору са руководством града сагледамо који су то приоритети у погледу одређених инфраструктурних радова, на неким од школских објеката и наравно, да изнађемо решење како да сведемо листу чекања за предшколце на минимум, или на нулу што би било идеално. Ту се већ припрема и ради са Фондацијом „Новак Ђоковић“ која је на том пројекту заједно са Министарством просвете, науке и технолошког развоја. Очекујем да ће наши разговори бити плодотворни и да ћемо врло брзо, већ с пролећа идуће године имати чиме да се похвалимо у погледу реализације неког инфраструктурног пројекта“, поручио је министар Ружић.

Након састанка, уприличена је и посета Основној школи „Аврам Мразовић“ и објекту Предшколске установе „Вера Гуцуња“ у Спортској улици у Сомбору.