МИНИСТАРКА ЗА ЉУДСКА И МАЊИНСКА ПРАВА И ДРУШТВЕНИ ДИЈАЛОГ У СОМБОРУ ОДРЖАЛА САСТАНАК СА ПРЕДСТАВНИЦИМА ЗАПАДНОБАЧКОГ ОКРУГА

Министарка за људска и мањинска права и друштвени дијалог Гордана Чомић посетила је данас Западнобачки округ и овом приликом у Свечаној скупштинској сали зграде Жупаније одржан је састанак са представницима округа, институција из области социјалне заштите и цивилног друштва.

 Састанку су присуствовали представници локалних самоуправа, институција социјалне заштите и цивилног друштва

Учесници састанка разменили су искуства локалних самоуправа у примени закона из заједничке делатности, а према речима министарке Чомић, Министарство за људска и мањинска права и друштвени дијалог је алат за примену Закона и за све оно што се тиче антидискриминације, људских и мањинских права, као и сарадње са цивилним друштвом.

 Састанак у згради Жупаније у Сомбору

„Сви ти људи који стварно примењују Закон на локалном ниову не могу без помоћи централних нивоа власти. То је цела идеја, да се упознамо и да им докажемо и да радимо оно што говоримо и да смо ми алат за промене у Србији. Култура компромиса заједно са културом људских права, као и мањинских права и изградњом владавине права је део нашег разговора у свим управним окрузима“ рекла је Чомић.

Испред града Сомбора састанку је присуствовао градоначелник Антонио Ратковић, а учествовали су и представници општина Кула, Апатин и Оџаци, представници Полицијске управе, центара за социјални рад, Националне службе за запошљавање, Сигурне куће, као и представници удружења грађана и културно-уметничких друштава.