НАЈАВЉЕНА НОВА УЛАГАЊА У ПРОЈЕКТЕ У СОМБОРУ

Покрајински секретар за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу Александар Софић посетио је данас Сомбор где је заједно са градоначелником Антониом Ратковићем обишао компанију „GUMA S“ и индустријску зону, а одржан је и састанак у згради Градске управе.

Повод посете био је наставак заједничке сарадње Града Сомбора и Покрајинског секретаријата на новим пројектима, као и преглед реализованих пројеката у претходном периоду.

„Идеја Покрајинског секретаријата за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу је да у предстојећој години радимо и подршку индустријским зонама. С обзиром да су у буџету Покрајинског секретаријата предвиђена средства од 300 милиона динара за подршку индустријским зонама, јер нам је идеја да имамо комплетно опремљене зоне како бисмо спремно дочекали нове инвеститоре. Са новим инвеститорима отварају нам се и нова радна места“ рекао је Александар Софић.

Покрајински секретаријат је у претходном периоду издвојао средства за нова запошљавања, а једна од компанија која је искористила те подстицаје је и привредно друштво „GUMA S“ која је свој рад наставила на новој локацији у сомборској индустријској зони, а у плану има проширење производње, што ће донети и додатна  запошљавања.  

GUMA S је предузеће које је ранијих година на конкурсу Покрајинског секретаријата за нова радна места аплицирало, где су добили средства у износу од 140 000 еура, односно нешто преко 16 милиона динара, чиме смо омогућили фирми која је у том тренутку запошљавала 60 запослених да обезбеди нових 35 запослених лица, а данас смо видели да је та фирма и превазишла тај број“ истакао је покрајински секретар.

Током обиласка индустријске зоне представљени су наредни инфраструктурни пројекти, који ће омогућити инвеститорима још боље услове за улагања у производњу у Сомбору.

„Представили смо пројекте који су нам од значаја за наредни период и драго ми је што је секретар Софић видео све оно што смо урадили у индустријској зони уз помоћ Покрајинске владе и Града Сомбора у протеклим годинама и који су наши планови у наредним годинама“ рекао је градоначелник Ратковић.

Градоначелник је поручио и да Град Сомбор има јасну визију како ће наставити прекограничну сарадњу.

„Желимо у будућности да још пуно великих пројеката реализујемо кроз прекограничну сарадњу и оно што смо закључили је да је добра ствар коју је покренула Покрајинска влада да се мапирају и дефинишу сви пројекти који су урађени у претходном периоду, да се дефинишу планови од локалне самоуправе до локалне самоуправе и да се дефинишу приоритети сваког града или општине“ истакао је Ратковић додавши да Сомбор има искуства, има приоритете и да се нада новим успесима на прекограничним пројектима.

На данашњем састанку разговарали су и о процесу електронске управе и почетку његове примене, као и наредним корацима за унапређење јединственог управног места у Сомбору како би услуге за грађане биле још једноставније и приступачније. На састанку су учествовали и начелница Градске управе града Сомбора Јелена Велебит, представница компаније „LANACO“ Радмила Зекић, као и покрајински посланици Весна Томић, Нада Мандић и Марко Марић.