НАКОН ВИШЕ ОД 20 ГОДИНА УПОТПУЊЕН ИЗГЛЕД ЦРВЕНОГ КРСТА СОМБОР

Зграда Црвеног крста Сомбор, након више од 20 година од изградње, добила је своју коначну завршницу. Током априла и маја ове године урађена је комплетна фасада, а тим поводом данас су Црвени крст Сомбор посетили представници Града Сомбора и Црвеног крста Војводине.

„Одлуком о буџету града за 2022. годину Град Сомбор је издвојио средства за уређење фасаде на згради Црвеног крста. Зграда која је грађена од 1996. до  2000. године, коначно је добила свој прелепи изглед и засијала у свом пуном сјају. Поред саме фасаде која је урађена, замењена је и ПВЦ столарија на Сервису за подршку родитељства, на који смо сви ми изузетно поносни и мислим да је ово круна успеха, у овој 2022. години, заједничког рада и могу да кажем, успешног рада између Града Сомбора и Црвеног крста. Свакако да се ми овде нећемо зауставити, да ћемо и даље имати заједничке пројекте и да ћемо заједнички још више уредити овај простор у Црвеном крсту“ поручио је овом приликом градоначелник Сомбора Антонио Ратковић.

Председник Црвеног крста Војводине Дејан Укропина рекао је да је Црвени крст Сомбор са својим волонтерима и запосленим организација за пример унутар Црвеног крста Србије и Црвеног крста Војводине.

„Данашњи догађај, отварање уређене фасаде зграде Црвеног крста, је још један велики пример добре сарадње између Града Сомбора, као локалне самоуправе и Црвеног крста Сомбор. Однос локалне самоуправе и организације Црвеног крста мора бити својеврсна симбиоза, јер смо заједнички ангажовани на послу отклањања патње у којој се налазе наши суграђани“ истакао је Укропина. 

Председник Црвеног крста Сомбор, Милош Петровић захвалио се локалној самоуправи што је омогућила да се заврше радови на згради Црвеног крста.

„У име запослених, волонтера, корисника и моје лично име, мени је припала част да се захвалим градоначелнику Града Сомбора и нашој локалној самоуправи, што су у буџету за ову годину издвојили средства и омогућили да ми грађевинске радове на овом нашем објекту, који трају и који су у континуитету већ неколико деценија, да коначно приведемо крају и да добијемо једну фасаду која се архитектонски и свакако уклапа у простор ове улице и нашег града. Ово је само један од примера наше дугогодишње плодоносне сарадње. Знам и верујем да је то на корист свих наших суграђана и надам се и знам да ћемо наставити даље сарадњу у том правцу“  рекао је Петровић.

Зграда Црвеног крста Сомбор пре радова на уређењу фасаде