јан 16

НАСТАВЉЕНА КАМПАЊА ПОСВЕЋЕНА БЕЗБЕДНОСТИ НАЈСТАРИЈИХ УЧЕСНИКА У САОБРАЋАЈУ

Презентација о безбедности саобраћаја намењена суграђанима старије старосне доби

Презентација о безбедности саобраћаја намењена суграђанима старије старосне доби

Савет за безбедност саобраћаја града Сомбора (Савет) организовао је данас у просторијама Удружења пензионера Сомбор презентацију, поделу транспортних торби и светлосних сетова за осветљење бицикла, за суграђане старије старосне доби.

Циљ данашње акције јесте повећање свести о безбедности старијих учесника у саобраћају.

Председник Савета, заменик градоначелнице Антонио Ратковић рекао је овом приликом да је Савет за безбедност саобраћаја на основу Стратегије о безбедности саобраћаја препознао старије грађане као једне од угрожених учесника у саобраћају и да је свој рад усмерио, поред повећања безбедности најмлађих учесника и на безбедност најстаријих учесника у саобраћају.

„Ми смо прошле године започели једну кампању у оквиру које држимо кратке едукације нашим најстаријим учесницима у саобраћају и делимо транспортна колица, која су флоресцентна, како би наши најстарији суграђани, када иду на пијацу или продавницу, били уочљивији у саобраћају, тако да смо ову кампању наставили и током 2020. године. Прошле године смо узели 100 транспортних колица, ове године планирамо још толико и настављамо поделу како у граду, тако и у насељеним местима“ истакао је Ратковић.

Презентацију „Безбедно за старије у саобраћају“ намењену старијим суграђанима водила је Рената Рајчањи испред Саобраћајне полиције ПУ Сомбор.

Данас је подељено тридесетак транспортних колица и светлосних сетова за суграђане који користе бицикл као превозно средство. Набавка ове опреме је финансирана из наплате казни несавесним возачима са територије града Сомбора.

Послови информисања и односа са јавношћу

Званична интернет презентација