дец 23

НОВОГОДИШЊИ ПАКЕТИЋИ ЗА 650-оро ДЕЦЕ

  НОВОГОДИШЊИ ПАКЕТИЋИ ЗА 650- оро  ДЕЦЕ

Новогодишњи и божићни празници су прилика да дарујемо једни друге лепим речима, и осмехом. Уз лепу реч и осмех деца у ове празничне дане највише ишчекују Деда Мраза са новогодишњим пакетићима.

Град Сомбор се побринуо да тамо где не може да стигне Деда Мраз, стигну новогодишњи пакетићи. За набавку пакетића за 650-оро деце издвојено је нешто више од 500.000,00 динара.

Део пакетића је већ уручен, а преостали ће бити поклоњени деци наредних дана.

Пакетићи су набављени за децу из осетљивих социјалних група, односно деци ратних војних инвалида Града Сомбора, Удружења ратних и мирнодопских војних инвалида,  Удружења оболелих од мултиплесклерозе „Западна Бачка“ Сомбор, пакетиће су добили и ученици ШОСО „Вук Караџић“, деца из социјално угрожених породица, као и деца која се тренутно налазе на лечењу на Одељењу педијатрије Опште болнице „Др Радивој Симоновић“ Сомбор.

Децу у болници је посетио и пакетиће уручио заменик градоначелнице Града Сомбора Антонио Ратковић.

  • Драга децо и родитељи, драго ми је што сам данас са вама, али ми је жао што се срећемо у болници. Надам се да слушате лекаре и медицинске сестре који вам помажу да што брже оздравите. Желим вам да се брзо опоравите и новогодишње и божићне празнике проведете код куће – рекао је заменик градоначелнице Ратковић.

У време уручења пакетића, 23. децембра,  на Одељењу педијатрије су, осим осталог особља, биле дечји кардиолог др Даница Капетановић и главна медицинска сестра Марија Црномарковић.

Званична интернет презентација