Povratak na Спорт

Спортски центар „Соко“ Сомбор

Сајт: http://www.scsoko.rs/

Спортски објекти. Град  Сомбор има 78 отворених спортских терена, 37 у граду и 41 на селима; 15 затворених (покривених) објеката у граду и 15 на селима, укупно 30 објеката. У граду има укупно 52 објекта, а на селима 56, заједно у целом граду 108 објеката.

Спортски центар „Соко“ Сомбор је установа у области спорта која је основана ради управљања и одржавања капиталних спортских објеката и спортске инфраструктуре која се налази на територији града Сомбора а која је у јавној својини града Сомбора, и то на објектима: Соколски дом, Градски стадион, Фудбалско игралиште „Жак“, Тениски терени „Жак“, Градско купалиште „Штранд“, Отворени базен „Мостонга“, Затворени базен „Мостонга“, Градска хала „Мостонга“ и Шаховски дом. Три основне делатности Спортског центра „Соко“ Сомбор су техничка, спортско-рекреативна и комерцијална делатност.

Спортски центар „Соко“ је јавни сервис, јер обезбеђује бесплатни тренажни процес и спортска такмичења већини спортских клубова и бесплатну наставу физичког васпитања деци и младима за четири средње и једну основну школу. Важно је напоменути да је град Сомбор међу првима у Војводини и бившој Југославији имао спортску халу 1970. године и затворени пливачки базен 1980. године, а Соколски дом 1927. године.

Вршилац дужности директора Спортског центра „Соко“ Сомбор је Дарко Косановић.

Контакт телефон: 025/412-082