ОБАВЕШТЕЊЕ О СИСТЕМСКОЈ ДЕРАТИЗАЦИЈИ

Обавештавамо грађане Града Сомбора да ће, почевши од 18.10.2021. године, предузеће „ОРИС“ доо Сомбор у сарадњи са „Циклонизација“ АД Нови Сад вршити системску дератизацију на територији свих месних заједница у граду и насељеним местима.

Сузбијање штетних глодара врши се излагањем затрованог мамка чија је активна материја бромадиолон. Мамак је штетан уколико се прогута и отрован за фауну, односно домаће животиње и кућне љубимце, противотров је витамин К1. Затровани мамак ће бити уручен или постављан у домаћинствима, односно стамбеним зградама на за то предвиђена места.

Истовремено ће бити третиране и јавне површине у насељима као што су паркови, гробља, зелене површине, одређени јавни објекти и депоније. У свим месним заједницама биће истакнута обавештења о системској дератизацији путем којих ће грађани бити информисани о терминима и активностима сузбијања глодара. Позивају се грађани да сарађују у акцији системске дератизације и придржавају се приложених упутстава, како би акција била што успешнија.

Све информације могу се добити на телефоне извођача: „ОРИС“ доо Сомбор 025/515 50 55 и „Циклонизација“ АД Нови Сад 021/ 641 23 22.