ОД ПОНЕДЕЉКА ПОЧИЊУ ДА РАДЕ ФРИЗЕРСКИ И КОЗМЕТИЧКИ САЛОНИ, ФИТНЕС КЛУБОВИ, ТЕРЕТАНЕ И САЛОНИ ЗА МАСАЖУ УЗ ОБАВЕЗНУ ПРИМЕНУ ПРЕВЕНТИВНИХ МЕРА

Почев од 27. априла 2020. године дозвољава се привредном друштву, другом правном лицу и предузетнику да обавља делатност пружања фризерских и козметичких услуга, педикира, маникира, услуга фитнес клубова и теретана, соларијума, салона за масажу и других услуга неге, одржавања и улепшавања лица и тела под условом да буду примењене све превентивне мере које се односе на спречавање ширења заразне болести COVID-19 изазване вирусом SARS-CoV-2, којима се осигурава безбедност запослених и безбедност корисника услуга (ограничен број лица у просторији, обавезна дезинфекција просторија, подова, мобилијара, машина, алата и уређаја за рад после пружене услуге сваком појединачном кориснику, обавезна замена коришћене папирне, пластичне или платнене галантерије, обавезна употреба заштитних средстава тј. маски и рукавица) и да у том смислу донесу посебан план примене мера, као саставни део акта о процени ризика који се доноси у складу са законом и прописима из области безбедности и здравља на раду.

Поред наведених мера превенције које се односе на спречавање ширења заразне болести COVID-19 док траје ванредно стање проглашено у Републици Србији, Влада одлуком може одредити и друге мере заштите, ако то захтева епидемиолошка ситуација.

Инструкцију Кризног штаб за сузбијање заразне болести COVID – 19 за рад теретана и фитнес клубова  у примени мера превенције, спречавање ширења и смањења ризика болести COVID-19  у области рекреативног спорта можете прочитати и преузети ОВДЕ.

Инструкцију Кризног штаб за сузбијање заразне болести COVID – 19  за рад козметичких и фризерских салона  у примени мера превенције, спречавање ширења и смањења ризика болести COVID-19 можете прочитати и преузети ОВДЕ.