ОДРЖАН 5. МЕЂУНАРОДНИ ТУРНИР У ФУДБАЛУ ЗА МЛАЂЕ КАТЕГОРИЈЕ

На Градском стадиону у Сомбору, током викенда, одржан је 5. Међународни турнир у фудбалу за млађе категорије под називом „Сомбор куп 2023“, који је окупио фудбалере рођене 2012., 2013., 2014. и 2015. године, те је у свакој генерацији учествовало по 12 екипа, међу којима су се нашли и фудбалски клубови са територије града Сомбора.

Турнир је званично отворила чланица Градског већа задужена за област спорта, деце, омладине и здравства Антоније Нађ Косановић, која је пожелела свим учесницима пуно среће и успеха, истичући да играју фер – плеј, поштујући своје противнике, јер ће на тај начин израсти у праве шампионе.

„Спорт је нешто најлепше чиме бисте се могли бавити, јер уз њега ћете се изградити као личности и стећи добре навике, као и особине које ће вам много значити у даљем животу“, поручила је чланица Градског већа.

У генерацији 2012, прво место заузела је екипа ФК „Војводина“ из Новог Сада, друго место ФК „Раднички“ из Даља, док се на треће место пласирала екипа ФК „Спектар“ из Сомбора.

У генарацији 2013, прво место припало је екипи Академије „Бамби“ из Зрењанина, друго место Школи фудбала „Рабона“ из Београда, а треће ФК „Спектар“ из Сомбора.

У генерацији 2014, на прво место пласирала се екипа Школе фудбала „Оранж“ из Сомбора, на друго место екипа из Републике Мађарске, ФК „Козармислени“, док је треће место заузела екипа Академије фудбала „Сомбор“ из Сомбора.

У генерацији 2015, најбоља је била екипа Академије фудбала „Сомбор“ из Сомбора, друго место заузела је екипа Школе фудбала „Рабона“ из Београда, а треће место екипа из Републике Мађарске „Mohacs“.

5. Међународни турнир у фудбалу за млађе категорије, успешно је организовала Академија фудбала „Сомбор“.