ОДРЖАН САСТАНАК СА ПРЕДСТАВНИЦИМА UNHCR-A

Градоначелник Града Сомбора Антонио Ратковић, данас је са сарадницима присуствовао радном састанку са представницима UNHCR-а, Суфијаном Ађалијем и Едлиром Бака Печом.
Током састанка, градоначелник Ратковић је представио програме и активности којима локална самоуправа делује у циљу збрињавања избеглих и расељених лица на територији града Сомбора, те активностима везаним за мигрантску кризу од 2015. године до данас, као и сарадњи са организацијама цивилног друштва. Учешћем на конкурсима које Град расписује, пружа се конкретна финансијска подршка, којом се омогућава њихов рад и реализација програма којима је циљ интеграција и уређење друштвеног живота заједнице, а подршка се огледа и у логистици која подразумева уступање адекватног простора за рад, пре свега за младе, али и остале организације цивилног сектора.
Представници UNHCR-а су током разговора констатовали ангажованост локалне самоуправе на пружању подршке избеглим и расељеним лицима, те нагласили значај за даље проширење сарадње са Градом како би се живот избеглих и расељених лица учинио што пристојнијим.
Састанку су испред локалне самоуправе, присуствовали и начелница Одељења за друштвене делатности Марија Јерковић, сарадница у одељењу за ЛЕР Кристина Харјунг и повереник Комесаријата за избеглице и миграције у Сомбору Ђорђе Јањатовић.