ОДРЖАН ЗАВРШНИ САСТАНАК НА ПРОЈЕКТУ УВОЂЕЊА МИА ЧЕТБОТ АПЛИКАЦИЈЕ

У четвртак, 26. јануара, у Београду је одржан завршни састанак на пројекту „Унапређење општинских услуга у Србији и БиХ увођењем четбот апликације“.

На састанку су учествовали представници НАЛЕД-а, ГИЗ-а, компаније „Intellya – Saga“, Канцеларије за ИТ и еУправу, Министарства државне управе и локалне самоуправе Републике Србије, Министарства државне управе и локалне самоуправе Републике Српске, Привредне коморе Републике Српске, као и представници локалних самоуправа које су учествовале у пројекту: Сомбора, Шапца, Бијељине и Лакташа.  Повод састанка било је преношење искустава и резултата који су постигнути током рада на реализацији пројекта.

О искустима Града Сомбора овом приликом говорила је заменица градоначелника Љиљана Тица,  која је истакла да је Сомбор у пројекту видео сјајну прилику да оствари већи степен комуникације са суграђанима.

„Свесни смо да живимо у свету у ком су дигиталне апликацијепостале део наше свакодневне комуникације, зато је за нашу локалну самоуправу од велике важности да иде у корак са савременим технологијама“ поручила је заменица градоначелника.

Током завршног састанка локалним самоуправама уручена су на поклон и по два лаптоп рачунара.

Са МИА четбот апликацијом грађани могу да ступе у контакт путем вибера и чета на званичном сајту града, у било које доба дана и ноћи. Кроз конверзацију са дигиталном асистенткињом МИА могу да се добију информације о одређеним процедурама које спадају у рад Градске управе, а такође може да се пријави комунални проблем, добије увид у стање пореског дуга, као и да се на кућну адресу наруче изводи из матичних књига и држављанство.