авг 05

ОДРЖАНА 168. СЕДНИЦА ГРАДСКОГ ВЕЋА

168. седница Градског већа

168. седница Градског већа

На данас одржаној 168. седници Градског већа града Сомбора, којом је председавао заменик градоначелнице Антонио Ратковић, градски већници су расправили и одлучили о 11 тачака дневног реда. Између осталих тачака, већници су једногласно усвојили Предлог измене Програма систематског сузбијања комараца за 2019. годину.

Уз предложену измену Програма достављена је и изјава вет.спец. др Миловић Петра, лица одређеног за вршење надзора над спровођењем Програма сузбијања комараца на територији Града Сомбора. У истој је наведено да су радови на сузбијању комараца у месецима мају, јуну и јулу били интензивнији него што је планирано за текућу годину, с обзиром на то да су метеоролошки услови изузетно погодовали убрзаном развоју и инвестицији комараца који се очекују и у наредном периоду. Др Петар Миловић вет.спец, је мишљења да је у наредном периоду потребно наставити са третманом сузбијања одраслих комараца са земље, јер се у наставку сезоне очекује значајна бројност одраслих јединки, као и да је сагласан са Предлогом измене плана систематског сузбијања комараца на територији Града Сомбора за 2019. годину за предложену количину радова, наводећи да ће тиме бити омогућена контрола бројности комараца као и контрола ширења обољења код којих су комарци потенцијални преносиоци у предстојећем периоду на територији Града Сомбора.

Градски већници су на данашњој 168. седници усвојили и предлог за набавку „Прварице“ за ђаке прваке за школску 2019/2020. годину.

Имајући у виду чињеницу да је Град Сомбор већ неколико претходних година, као добродошлицу за полазак у основну школу даровао ђацима првацима „Прварице“, ни следећа школска година не би требало да буде изузетак.

Укупан трошак Града Сомбора за набавку 595 „Прварица“ и то: 565 на српском језику и ћириличном писму и 30 на мађарском језику и писму, по понуди ИК „Прометеј“ Нови Сад износиће  117.810,00 динара.

                                                                      Послови информисања и односи са јавношћу

Званична интернет презентација