авг 12

ОДРЖАНА 169. СЕДНИЦА ГРАДСКОГ ВЕЋА

169. седница Градског већа

169. седница Градског већа

На данас одржаној 169. седници Градског већа града Сомбора, којом је председавао заменик градоначелнице Антонио Ратковић, градски већници су расправили и одлучили о 9 тачака дневног реда.

Једногласно је одобрено учешће Града Сомбора у пројекту Инклузија Рома и других маргинализованих група у Србији, под називом “Из маргине на посао – Обука Рома за постојећа радна места“.

Град Сомбор је са прoјектним партнерима Школом за основно образовање одраслих Сомбор и Савезом ромских невладиних организација Западнобачког округа Сомбор конкурисао на програму Инклузија Рома и других маргинализованих група у Србији, са пројектом под називом “Из маргине на посао – Обука Рома за постојећа радна места“.

Циљ овог пројекта је да се особе из теже запошљивих група обуче за рад у складу са потребама локалног тржишта, односно да се обуче за рад на конкретним радним местима, која су у склопу пројекта идентификована код локалних предузетника, који ће потом запослити обучене раднике.

Процењена вредност пројекта износи 150.000,00 евра додељених бесповратних средстава које  финансирају СКГО и ГИЗ, без финансијског учешћа Града Сомбора.

На 169. седници Градског већа већници су усвојили нацрт Одлуке о критеријумима за расподелу средстава из Буџета града Сомбора за финансирање рада националних савета националних мањина, који ће се наћи пред одборницима на наредној седници Скупштине града.

Градско веће одобрило је средства у износу од 150.000,00 динара, који ће уз 450.000,00 динара које је обезбедио Савет за безбедност саобраћаја, служити за набавку 620 школских ранчева који повећавају безбедност ђака првака у саобраћају. Ранчеви су сиве боје са рефлектујућом траком  како би се лакше уочили ђаци прваци.

Послови информисања и односи са јавношћу

Званична интернет презентација