ОДРЖАНА 17. СЕДНИЦА ГРАДСКОГ ВЕЋА

17. седница Градског већа

Градско веће Града Сомбора одржало је данас 17. седницу којом је председавао градоначелник Антонио Ратковић. Чланови Градског већа одлучивали су о 29. тачака дневног реда.

Градско веће усвојило је предлог Одлуке о буџету Града Сомбора за 2021. годину. Према овом предлогу Одлуке најзначајнији део буџетских средстава биће усмерен на комуналну област и капиталне пројекте. План бруто буџета за 2021. годину у износу од 3.454.110.657 динара обухвата средства опредељена Одлуком о буџету Града Сомбора у износу од 3.284.774.677 динара и средства индиректних буџетских корисника предвиђена из осталих извора финансирања у износу од 169.335.980 динара. Одлука о буџету Града Сомбора за 2021. годину наћи ће се пред одборницима Скупштине Града на наредној седници.

У циљу унапређења пронаталитетних, односно популационих мера, на предлог Савета за здравље Града Сомбора, Градско веће је утврдило предлог Одлуке о остваривању права на финансијску помоћ за вантелесну оплодњу. Према овом нацрту Одлуке, женама са пребивалиштем на територији Града Сомбора са навршених 43 године живота, до навршених  45 година живота, биће омогућена финансијска помоћ за још једну шансу како би се путем вантелесне оплодње, у земљи и иностранству, са својим партнерима остварили у улози родитеља.

Чланови Градског већа на 17. седници  дали су сагласност на програме пословања јавних комуналних предузећа, као и на програме рада неколико установа.