ОДРЖАНА 21. СЕДНИЦА ГРАДСКОГ ВЕЋА: СЕРВИС ЗА ПОДРШКУ РОДИТЕЉСТВА И У 2021. ГОДИНИ

21. седница Градског већа

Градско веће Града Сомбора одржало је данас 21. седницу којом је председавао градоначелник Антонио Ратковић. Чланови Градског већа одлучивали су о 16. тачака дневног реда.

Градско веће дало је сагласност на предлог Декларације о улози функције управљања људским ресурсима у органима Града Сомбора, као и на предлог Програма коришћења средстава за заштиту животне средине Града Сомбора за 2021. годину, што ће се наћи пред одборницима на некој од наредних седница Скупштине града.

На данашњој седници чланови Градског већа одобрили су Правилник о условима обезбеђивања и пружања услуге народне кухиње. Према новом правилнику проширује право на већи број корисника, детаљније се дефинишу услови, начин остваривања, финансирање и реализација услуга народне кухиње кроз топли оброк и поделу пакета хране.

Град Сомбор и у 2021. години наставља са Сервисом за подршку родитељства, који ће као и до сада спроводити Црвени крст Сомбор. Сервис је намењен  родитељима који су запослени и имају двоје и више деце млађе од 15 година и/или старијег члана домаћинства на територији града Сомбора и 5 насељених места. Услуге које се пружају су прање, сушење и пеглање гардеробе, постељине и ћебади, а за ову меру популационе политике Град је издвојио средства у износу од  2.876.000,00 динара.

Чланови Градског већа на 21. седници усвојили су и План јавних набавки Града Сомбора за 2021. годину.