ОДРЖАНА 211. СЕДНИЦА ГРАДСКОГ ВЕЋА

Градско веће града Сомбора одржало је 211. седницу на чијем дневном реду се нашло 9 тачака.

Између осталог, прихваћена је понуда ЈКП „Чистоћа“ Сомбор, за санацију дивљих депонија на пољопривредном земљишту у катастарским општинама Сомбор 2 и Бездан. Поред тога, прихваћен је и предлог за одржавање некатегорисаних атарских путева на катастарским општинама Бачки Моноштор, Сомбор 2,  Кљајићево и Гаково.

На 211. седници, прихваћена је и понуда „МИРОСЛАВ ИГЊАТОВИЋ ПР ПОСТАВЉАЊЕ ПОДНИХ И ЗИДНИХ ОБЛОГА „ЈЕ&ZO“ СТАРА ПАЗОВА“, за донацију два дечија игралишта која ће се поставити у Сомбору и Кљајићеву.

Градски већници су усвојили финансијски план за „Позоришни маратон“. Народно позориште већ 32. годину заредом организује фестивал „Позоришни маратон“, фестивал ревијалног типа, који је током година постао омиљен, како Сомборцима, тако и позоришним зналцима из земље и региона. Ове године, фестивал ће трајати 4 дана и у оквиру њега ће бити приказано 15 представа у главном програму.

Такође, одобрена су средства у износу од 600.000 динара за финансирање Удружења „Лаванград“ уз усвајање Финансијског плана удружења за 2024. годину. Наведеним средствима ће се подржати рад удружења у циљу унапређења и развоја пројеката општег карактера од значаја за локалну самоуправу.