феб 06

ОДРЖАНА РАДИОНИЦА ПРОЈЕКТА „УНАПРЕЂЕЊЕ ПОСЛОВНЕ КЛИМЕ У СРБИЈИ“

Одржана радионица пројекта „Унапређење пословне климе у Србији“

Одржана радионица пројекта „Унапређење пословне климе у Србији“

У седишту Републичког геодетског завода (РГЗ) у Београду,  05. фебруара 2020. године окупили су се представници локалних самоуправа које су учеснице пројекта „Унапређење пословне климе у Србији“. Радионици су присуствовали представници 11 локалних самоуправа између осталих и представник града Сомбора.

Ово је друга по реду радионица ове године, где су се представници локалних самоуправа договарали око описа алата за прикупљање података, као и о предстојећим активностима које чланови пројектних тимова локалних самоуправа треба да остваре у наредном периоду. Пре свега, исказана је потреба за још једном провером до сада постављених локација, као и унапређење карактеристика постављених локација. Наредна радионица биће одржана почетком марта.

Пројекат „Унапређење пословне климе у Србији“ за циљ има успостављање Националног регистра инвестиционих мапа (НРИМ) којим би се унапредила пословна клима у Србији. Прикупљање Браунфилд (Brownfield), Гринфилд (Greenfield), Грејфилд (Greyfield) и осталих локација за овај регистар ће имати значајан утицај и на обнову постојећих индустријских капацитета у Републици Србији.

Пројекат води Републички геодетски завод Републике Србије, финансира Краљевина Шведска, а стручну подршку пружа Лантматериет – Шведска агенција за картографију, катастар и регистрацију земљишта.

Званична интернет презентација