ОСНИВАЊЕ НЕФОРМАЛНЕ ОДБОРНИЧКЕ ЗЕЛЕНЕ ГРУПЕ У СКУПШТИНИ ГРАДА

У просторијама Градске управе града Сомбора данас је одржан иницијални састанак са идејом да се формира неформална зелена одборничка група Скупштине Града Сомбора.

На састанку су учествовали народни посланик, члан неформалне посланичке зелене групе Томислав Јанковић, програмска координаторка Фондације БФПЕ (Београдског фонда за политичку изузетност) за одговорно друштво Лидија Радуловић, асистент Фондације БФПЕ за одговорно друштво Лука Миловановић, предсседник Скупштине града Сомбора Зоран Рус, секретарка Скупштине града Сомбора Данијела Дубаић, као и одборници, представници политичких партија које су заступљене у локалном парламенту.

Иницијатор састанка била је координаторка Фондације БФПЕ Лидија Радуловић која је овом приликом представила значај рада једне овакве неформалне групе на локалном нивоу, а народни посланик Томислав Јанковић, као члан неформалне посланичке зелене групе, презентовао је своја искуства у раду, као и пример добре праксе локалног парламента Града Сремска Митровица.

Председник Скупштине града Сомбора Зоран Рус овом приликом истакао је важност додатног јачања капацитета на локалном нивоу када је у питању област заштите животне средине, те бољу повезаност локалних власти са невладиним организацијама. По питању формирања неформалне одборничке зелене групе Рус је најавио да ће се у наредном периоду кроз правна акта уредити сама организација и функционисање групе.