ОСВЕШТАНИ ТЕМЕЉИ ХРАМА „УСПЕЊА ПРЕСВЕТЕ БОГОРОДИЦЕ“ У КЉАЈИЋЕВУ

Преосвећени владика Исихије истакао је присутним грађанима да је  велика радост житеља једног села, какво је Кљајићево, да после више деценија добије православни храм. То је тежња која коначно долази до испуњења

Преосвећени владика Исихије истакао је присутним грађанима да је велика радост житеља једног села, какво је Кљајићево, да после више деценија добије православни храм. То је тежња која коначно долази до испуњења

Градоначелница Сомбора Душанка Голубовић, у суботу 12. октобра, у пратњи члана Градског већа задуженог за област културе и образовања Немање Сарача,  присуствовала је свечаном чину освећења темеља Храма „Успења Пресвете Богородице“ у Кљајићеву.

Чин освећења извршио је Његово Преосвештенство Епископ мохачки господин Исихије уз саслужење 14 свештеника и 4 ђакона из Епархије Бачке. У својој беседи, између осталог, Преосвећени владика Исихије истакао је присутним грађанима да је  велика радост житеља једног села, какво је Кљајићево, да после више деценија добије православни храм. То је тежња која коначно долази до испуњења.

Протонамесник Бранислав Спасојев, надлежни парох кљајићевски, захвалио се Преосвећеном владици Исихију, свештеницима и присутном становништву, што су се одазвали на његов позив и што су својим присуством увеличали овај свечани чин.

Становници Кљајићева већ дуже време иницирају изградњу православног храма и на радост свих, у суботу 12. октобра 2019. године, освештани су темељи Храма „Успења Пресвете Богородице“ и извршен је чин побадања крста у Кљајићеву, а Град Сомбор је финансирао почетак радова са пет милиона динара.

                                                                   Послови информисања и односа са јавношћу