јан 04

ОТВОРЕН ДАН У МЗ „БАЧКИ БРЕГ“

Састанку су присуствовали градоначелница Сомбора Душанка Голубовић, Хелена Роксандић Мусулин, начелница Градске управе града Сомобра, Мирослав Ковачић, градски већник задужен за комуналну област, Горан Нонковић директор ЈКП „Простор“ Сомбор, Јасмина Бобић директорица ЈКП „Водоканал“ Сомбор, Славица Пест заменик деректора ЈП „Водовод Бездан“ и Росана Крстић, начелница одељења за комуналне делатности, имовинско-правне и стамбене послове града Сомбора.

Састанку су присуствовали градоначелница Сомбора Душанка Голубовић, Хелена Роксандић Мусулин, начелница Градске управе града Сомбора, Мирослав Ковачић, градски већник задужен за комуналну област, Горан Нонковић директор ЈКП „Простор“ Сомбор, Јасмина Бобић директорица ЈКП „Водоканал“ Сомбор, Славица Пест заменик директора ЈП „Водовод Бездан“ и Росана Крстић, начелница одељења за комуналне делатности, имовинско-правне и стамбене послове града Сомбора.

Првог викенда у јануару месецу Нове 2020. године у оквиру акције „Отворени дан“ градоначелница града Сомбора Душанка Голубовић са тимом сарадника, у просторијама МЗ Бачки Брег, примила је грађане који су желели да разговарају са њом и изнесу јој своје проблеме, захтеве, предлоге као и недоумице које се односе на свакодневни живот у Бачком Брегу.

Састанку су присуствовали и Антонио Ратковић, заменик градоначелнице Сомбора, Хелена Роксандић Мусулин, начелница Градске управе Града Сомбора, Мирослав Ковачић, градски већник задужен за комуналну област, Горан Нонковић директор ЈКП „Простор“ Сомбор, Јасмина Бобић директорица ЈКП „Водоканал“ Сомбор, Славица Пест заменик директора ЈП „Водовод Бездан“ и Росана Крстић, начелница одељења за комуналне делатности, имовинско-правне и стамбене послове Града Сомбора.

И овог пута, на састанак са градоначелницом одазвао се велики број заинтересованих суграђана, становника месне заједнице Бачки Брег, што је ваљан показатељ да је овакав вид комуникације био неопходан и веома значајан за грађане. Велики број питања се односио на комуналну област, углавном на атмосферску канализацију, одржавање путева, расвете у појединим деловима месне заједнице, проблема напуштених и рушевних кућа које угрожавају безбедност пролазника, што може да се реши само казненом политиком према власницима таквих објеката.

Нису само проблеми били разлог доласка грађана, било је и речи похвале на рад јавних предузећа, као и на акцију постављања великих контејнера у месту. „Брежани су веома добри домаћини и у својим ангажманом у организованој акцији мештана очишћене су све дивље депоније око села.

Један од проблема који су истакли поједини грађани је финансирање функционисања добровољног ватрогасног друштва које у овом селу има дугогодишњу позитивну праксу и искуство, али у последњих неколико година ометајући фактор је квар сирене за узбуњивање за коју је на састанку обећано изналажење модела за најхитнију поправку и стављање у функцију.

Градоначелница Сомбора је истакла да је по питању финансирања ДВД-а било доста проблема и да друштва морају испунити услове, те укључити се у нови Савез како би град могао да помогне по питању финансирања. Градоначелница је истакла да ће ове године обићи сва ватрогасна друштва како би се видело у каквом су стању и на који начин им се може системски и у складу са правилима пружити подршка.

Осим питања и молби сви присутни суграђани изразили су задовољство што су могли на овај начин лично да упознају и разговарају са градоначелницом и њеним тимом.

Како би изашла у сусрет потребама грађана са територије Сомбора, градоначелница ће наставити да обилази месне заједнице како у селима, тако и у граду Сомбору, прима грађане, слуша њихове захтеве и у складу са могућностима и процедурама помаже у решавању проблема.

Послови информисања и односи са јавношћу

Званична интернет презентација