окт 06

ОТВОРЕН ДАН У МЗ „БЕЗДАН“

Састанку су осим Градоначелнице Душанке Голубовић присуствовали и Хелена Роксандић Мусулин, начелница градске управе града Сомобра, Мирослав Ковачић, градски већник задужен за комуналну област, Горан Нонковић директор ЈКП „Простор“ Сомбор,  Јасмина Бобић директорица ЈКП „Водоканал“ Сомбор, Михајло Шкорић директор Центра за социјални рад Сомбор и Надежда Радојевић испред ЈКП „Зеленило“ Сомбор

Састанку су осим Градоначелнице Душанке Голубовић присуствовали и Хелена Роксандић Мусулин, начелница градске управе града Сомбора, Мирослав Ковачић, градски већник задужен за комуналну област, Горан Нонковић директор ЈКП „Простор“ Сомбор, Јасмина Бобић директорица ЈКП „Водоканал“ Сомбор, Михајло Шкорић директор Центра за социјални рад Сомбор и Надежда Радојевић испред ЈКП „Зеленило“ Сомбор

У оквиру акције „Отворени дан“ и ове прве суботе у месецу октобру градоначелница града Сомбора Душанка Голубовић са тимом својих сарадника, у просторијама МЗ Бездан,  примила је грађане који су желели лично да разговарају са Градоначелницом и изнесу јој своје проблеме, захтеве, предлоге као и недоумице које се односе на свакодневни живот у Бездану.

Састанку су осим Градоначелнице Душанке Голубовић присуствовали и Хелена Роксандић Мусулин, начелница градске управе града Сомбора, Мирослав Ковачић, градски већник задужен за комуналну област, Горан Нонковић директор ЈКП „Простор“ Сомбор,  Јасмина Бобић директорица ЈКП „Водоканал“ Сомбор, Михајло Шкорић директор Центра за социјални рад Сомбор и Надежда Радојевић испред ЈКП „Зеленило“ Сомбор .

И овог пута велики број заинтересованих суграђана, становника месне заједнице Бездан  доказ је да је градоначелница донела праву одлуку да на овај начин отвори своја врата за грађане.  Велики број питања се односио на комуналну област, углавном на атмосферску канализацију, одржавање путева, расвете у појединим деловима месне заједнице, проблема напуштених кућа, као и пси луталице.

С обзиром да  Бездан има велики број викенд кућа један од проблема на који су указали присутни грађани је и недовољан број контејнера управо у викенд насељима као и нередован одвоз истог.

По речима градоначелнице Душанке Голубовић од идуће године у периоду од 15. априла до 15. октобра  редовно ће се одвозити отпад из ових насеља, а уместо Месеца чистоће свако место ће имати контејнере за кабасти отпад. Када су у питању пси луталице град је кренуо у акцију пописивања паса и бесплатног чиповања и стерилизације, што ће једино дати резултат на дужи период.

Осим комуналних проблема једно од битних питања за безданце је и Позориште које је несретном приватизацијом припало предузећу Матијевић, као и питање обнове фудбалског клуба и терена.

Осим питања и молби сви присутни суграђани изразили су задовољство што су могли на овај начин лично да упознају и разговарају са градоначелницом и њеним тимом.

Након разговора са суграђанима, градоначелница је са представницима савета и запосленима у месној заједници обишла просторије Добровољног ватрогасног друштва из Бездана који има дугу традицију и спада у једно од уређенијих и спремнијих ДВДа. Од опреме до камиона, све што се могло видети је  спремно за интервенције на терену, а сам простор је за пример осталим друштвима.

Како би изашли у сусрет потребама грађана Сомбора, Градоначелница ће наставити да обилази Месне заједнице како у селима тако и у  града Сомбору и прима грађане.

                                                                       Послови информисања и односи са јавношћу

Званична интернет презентација