дец 29

ОТВОРЕНА АМБУЛАНТА ДОМА ЗДРАВЉА У НАСЕЉУ ГОГЕ У СОМБОРУ

Отворена амбуланта у насељу Гоге у Сомбору

Отворена амбуланта у насељу Гоге у Сомбору

Житељима  насеља Гоге у Сомбору, 29,.децембра 2017. године, остварена је дугогодишња жеља – отворена је амбуланта Дома здравља „Др Ђорђе Лазић“. Амбуланта  је отворена у адаптираном  градском  објекту у којем су  простор добиле још  и апотека, као и  пословница Поште Србије.

Пресецањем врпце на реновираном објекту,  градоначелница Сомбора Душанка Голубовић, озваничила је почетак рада амбуланте.

„Данас завршавамо реализацију активности планираних за 2017. годину, последња ствар коју радимо у овој години јесте отварање објекта амбуланте, апотеке и поште у насељу Гоге.  Отварање амбуланте, као и предузимање других активности резултат је уважавања захтева грађана, апела месних заједница, односно приоритета које су они сами поставили. Значајно је да су грађани препознали потребу за оваквим објектом и да је локална самоуправа  имала могућности да оваквим захтевима изађе у сусрет. У реконструкцију објекта уложено  је око пет милиона динара. У овој, као и у свим другим активностима, имали смо велику подршку покрајинских и републичких власти. Ове  недеље од Министарства финансија и Владе Србије обезбеђено  је 25 милиона динара из текуће буџетске резерве за успешан завршетак свих планираних инвестиција у 2017. години“, казала је градоначелница и захвалила се Влади Србије и покрајинским органима власти на указаној помоћи.

И Емеше Ури, директора Дома здравља „Др Ђорђе Лазић“ у Сомбору истакла је да је због великог броја становника било  потребно да се у Гогама отвори једна амбуланта.

„Из буџета града издвојена су и средства за набавку медицинске опреме , намештаја, односно свега  шта  је потребно за функционисање амбуланте“, др Ури је позвала грађане Гога  да се јаве у амбуланту већ  у току следеће недеље.

„Потребно је да се грађани јаве како би се направио списак оних који  желе  да пренесу картон  у нову амбуланту. Грађани не морају сами долазити у град, већ  ћемо ми те картоне пренети  и  чим се сакупи довољан број пацијената крећемо са радом. У почетку радиће један доктор и једна медицинска сестра, јер морамо да задовољимо нормативе које је прописало Министарство здравља, а то је да на 1600 картона долази један доктор. Уколико се број повећа, размислићемо о двосменском раду“, казала је др Ури и захвалила се граду на помоћи захваљујући којој је купљена медицинска опрема и то:  три ЕКГ апарата, пет инхалатора, 15 апарата за притисак, 15 хируршких сетова  и друга опрема, као и намештај за амбуланту.

Задовољство нису крили ни  у Апотеци „Гален фарм“, који су истакли да је ово прва од 18 апотека ове здравствене установе  на територији града Сомбора.

Бојана Проковић,  комерцијални директор „Гален фарма“ истакла је  да ће ова апотека широким асортиманом производа,  високим квалитетом пружене услуге, стручним и едукативним кадром пружити  грађанима Сомбора квалитетну подршку у очувању здравља и стицању здравих животних навика.

Радован Рамић, из Поште Србије  је  истакао да му је част  и задовољство што је присуствовао отварању објекта.

„Отворићемо пошту у којој ће бити  заступљене све услуге. Спремни смо за рад и када се оконча „папиролошки“ део почећемо са радом. Пошта је озбиљна фирма,  људима идемо на ноге, до сада смо имали  успешне резултате и грађани  су били задовољни“, казао је Рамић.

Отварању амбуланте, апотеке и поште у Гогама присуствовао је и велики број грађана, житеља овог градског насеља.

                                                                Послови информисања и односа са јавношћу

Званична интернет презентација