дец 11

ОТВОРЕНА ИЗЛОЖБА „КАРАВАН ЗА КЛИМУ” – ОБНОВЉИВИ ИЗВОРИ ЕНЕРГИЈЕ

Члан Градског већа Дарко Радуловић

Изложба „Караван за климу“ – Обновљиви извори енергије отворена је данас у Гимназији „Вељко Петровић“  у организацији Амбасадора одрживог развоја и животне средине, уз подршку Француског института у Србији, Градске управе града Сомбора, Школе за основно и средње образовање са домом „Вук Караџић“ и Гимназије „Вељко Петровић“.

Изложба је организована у оквиру пројекта „Караван за климу – Сви активни у борби против климатских промена!“ Француског института у Србији, има за циљ да укаже на проблеме климатских промена, подигне свест о постојању овог глобалног проблема и покрене на активности грађанство, привреду, јавне установе и доносиоце одлука.

Присутне је испред Града Сомбора поздравио члан Градског већа за област пољопривреде и заштите животне средине Дарко Радуловић. Поред изложбеног дела, посетиоци су могли да виде и практичне моделе, како изгледају и функционишу обновљиви извори.

Овај пројекат Француског института у Србији има за циљ јачање свести грађана Србије, а посебно младих да су фосилна горива главни узрок емисије ЦО2 и да наши природни ресурси, чак иако још увек неизмерни, нису неисцрпни. Свест о томе и подршка становништа су од суштинског значаја како би се земља усмерила на производњу електричне енергије из обновљивих извора.

Заинтетресовани могу да посете изложбу до 18. децембра 2019. године.

Послови информисања и односа са јавношћу

Званична интернет презентација