сеп 07

„ОТВОРЕНИ ДАНИ“ ОДРЖАНИ У МЕСНОЈ ЗАЈЕДНИЦИ „ДОРОСЛОВО“

Акција "Отворени дани" одржава се сваке прве суботе у месецу у некој другој месној заједници на терторији Града Сомбора

Акција „Отворени дани“ одржава се сваке прве суботе у месецу у некој другој месној заједници на терторији Града Сомбора

Градоначелница Сомбора Душанка Голубовић данас је са сарадницима у просторијама Месне заједнице „Дорослово“ разговарала са грађанима овог насељеног места.

Ово је само један у низу оваквих састанака у оквиру акције „Отворени дани“ који се организују сваке прве суботе у некој другој месној заједници на територији Града Сомбора.

Становници Дорослова предочили су градоначелници различите предлоге за побољшање живота свих суграђана, а било је и молби за решавање личних проблема. Највише грађана интересовало се за водоснабдевање, за шта су добили одговор да се ускоро завршава јавна набавка и да је Дорослово прво место које ће имати комплетно реконструисану водоводну мрежу. Било је и питања о одржавању путева, а посебно оних атарских. Одлагање кабастог отпада, као и у другим насељеним местима била је једна од тема, а према речима градоначелнице, решење овог проблема за сва насељена места очекује се већ наредног месеца поставком контејнера за ту врсту отпада, а да за одлагање угинулих животиња сви грађани треба да позову службу ЈКП „Чистоћа“ на број 025/415-788, а транспорт и одлагање је потпуно бесплатно. Предочен је и проблем зеленила које смањује прегледност у саобраћају, за шта ће надлежна инспекција проверити на терену, па ће се по њиховој процени приступити санирању проблема.

Уз градоначелницу Душанку Голубовић на пријему грађана у МЗ „Дорослово“ били су  начелница Градске управе града Сомбора Хелена Роксандић Мусулин, градски већник задужен за комуналне делатности и инвестиције Мирослав Ковачић, директор ЈКП „Простор“ Сомбор Горан Нонковић, извршни директор пословног система ЈКП „Водоканал“ Сомбор Озрен Ковачић и в.д. директор ЈКП „Зеленило“ Сомбор Момир Миоковић.

Како би изашла у сусрет потребама грађана, градоначелница ће наставити да обилази месне заједнице Града Сомбора. Следећи овакав састанак одржаће се 5. октобра у Месној заједници „Бездан“. Грађани који нису у могућности да дођу на ове састанке, а имају жељу да се обрате градоначелници, питања у писаној форми могу предати у своју месну заједницу, или послати на мејл адресу otvorenidani@sombor.rs, након чега ће одговор од градоначелнице добити у писаној форми на своју кућну адресу.

Послови информисања и односа са јавношћу

Званична интернет презентација