мар 16

„ОТВОРЕНОСТ У СЛУЖБИ ПОВЕРЕЊА“

Начелница Градске управе града Сомбора Хелена Роксандић Мусулин, генерални секретер СКГО Ђорђе Станичић, градоначелница Сомбора Душанка Голубовић и секретарка председништва СКГО Маја Стојановић Керић

Начелница Градске управе града Сомбора Хелена Роксандић Мусулин, генерални секретар СКГО Ђорђе Станичић, градоначелница Сомбора Душанка Голубовић и секретарка председништва СКГО Маја Стојановић Керић

Градоначелница Сомбора Душанка Голубовић и начелница Градске управе Хелена Роксандић Мусулин учествовале су на Конференцији „Партнерство за отворену управу- отвореност у служби поверења“ која је одржана 15. марта у Београду.

Од 11. до 17. марта 2019. године у оквиру међународне иницијативе Партнерство за отворену управу одржава се недеља Партнерства за отворену управу. Током ове недеље одржано је више догађаја који су посвећени укључивању локалних самоуправа у ПОУ, а завршни догађај је Конференција „Партнерство за отворену управу- отвореност у служби поверења“.

Министарство државне управе и локалне самоуправе, у сарадњи са мисијом ОЕБС у Србији, је организовало овај догађај.

Локална самоуправа Сомбора је једна од пет локалних самоуправа у Србији која је део пилот пројекта Партнерство за отворену управу чији су основни принципи унапређење транспарентности, учешће јавности у раду локалне самоуправе, јавна одговорност и технологија и иновације као инструмент за спровођење отворене управе.  У току је јавни позив за избор чланова за радну групу која ће приступити изради Локалног акционог плана Партнерства за отворену управу.

Послови информисања и односа са јавношћу

Званична интернет презентација