нов 09

ПАРТИЦИПАТИВНО БУЏЕТИРАЊЕ – ЗАВРШНО ГЛАСАЊЕ ОД 10. ДО 20. НОВЕМБРА

Бранислав Сворцан помоћник градоначелнице за област културе и информисања

Бранислав Сворцан помоћник градоначелнице за област културе и информисања

Од 10. па до 20. новембра грађани могу  да гласају за пројекат чија ће се реализација финансирати из буџета града у оквиру реализације пројекта „Партиципативно буџетирање 2019“.

„Грађани ће гласати за један од пет предлога који су у првом кругу гласања најчешће предлагали, а то су: Уређење дома културе у Бачком Брегу, реконструкција зграде библиотеке у Чонопљи, изградња шеталишта и осветљења уз канал (од ресторана „Слон“ до купалишта на Тромеђи), уређење Дома културе у Бачком Моноштору и уређење улице Суботички пут (од пружног прелаза до обилазнице), рекао је Бранислав Сворцан  помоћник градоначелнице за област културе и информисања на данашњој конференцији за новинаре уприличеној због почетка завршног гласања.

„Анкетни листићи са предлозима, грађанима су уручени са рачунима за услуге које врши ЈКП „Чистоћа“. Гласање се обавља заокруживањем броја испред предлога на штампаном анкетном листићу а потом убацивањем у кутије за гласање које ће се налазити у просторијама градских и сеоских месних заједница, у Градском услужном центру, Дому пензионера на Првомајском булевару и другим местима одређеним за гласање“, рекао је Сворцан и још једном позвао грађане да искористе своје право и гласају за предлог који је по њима најбољи.

За потребе завршног гласања у оквиру „Партиципативног буџетирања 2019“ штампано је 30.000 анкетних листића, гласање траје до 20. новембра 2018. год. а у петак 16. новембра на штанду који ће бити постављен код старе Градске куће у времену од 10 до 12 сати грађани који желе да гласају а из неког разлога немају листић могу то да учине и тада.

                                                                        Послови информисања и односа са јавношћу

Званична интернет презентација