феб 28

“ПАЖЉИВКОВА СМОТРА” ДАНАС У СОМБОРУ

Решавање тестова о безбедности у саобраћају

Решавање тестова о безбедности у саобраћају

Како би се унапредило саобраћајно образовање и васпитање деце, град Сомбор и Агенција за безбедност саобраћаја активно учествују на увођењу додатних активности у установама васпитања и образовања.

Реализације такмичења и смотри показале су се као модели који омогућавају савладавање различитих тема на ефикасан начин, где деца кроз дружење и игру лакше и брже усвоје нова знања из различитих области. Како је стално и квалитетно образовање од најранијег животног доба предуслов за касније безбедно учешће у саобраћају, Агенција за безбедност саобраћаја израдила је методологију спровођења смотри предшколске и деце из нижих разреда основних школа на тему безбедности саобраћаја, а цео пројекат је добио назив „ПАЖЉИВКОВА СМОТРА“. На тај начин Агенција за безбедност саобраћаја са градом Сомбором, предшколским установама, као и основним школама, започиње системски да утиче на унапређење саобраћајног образовања и васпитања деце.

У оквиру пројекта „ПАЖЉИВКОВА СМОТРА“ данас се организује тестирање о безбедности у саобраћају у којем учествује око 800 предшколаца и око 1200 ученика првог и другог разреда основних школа на територији града Сомбора.

Тестирању је претходила едукација деце, а тестови ће се оцењивати у Регионалном центру пројекта у Врбасу. Тридесеторо деце која остваре најбоље резултате биће сврстани у шест група које ће даље наставити такмичење.

Заменик градоначелнице, председник Савета за безбедност саобраћаја града Сомбора, Антонио Ратковић и начелник Одељења за образовање Градске управе, Горан Тодорић овим поводом обишли су ученике другог разреда у ОШ „Иво Лола Рибар“ Сомбор, који су на првом школском часу решавали тест.

Послови информисања и односа са јавношћу

Званична интернет презентација