дец 16

ПЕТА ТРАНША ПРЕХРАМБЕНИХ ПАКЕТА КРЕНУЛА ДАНАС ИЗ ПРОСТОРИЈА ЦРВЕНОГ КРСТА

Пета транша прехрамбених пакета кренула ка насељеним местима

Пета транша прехрамбених пакета кренула ка насељеним местима

Дистрибуција пете транше помоћи за социјално угрожена лица у насељеним местима и салашима на ширем подручју Сомбора кренула је данас из просторија Црвеног крста Сомбор.

Реч је о 550 прехрамбених пакета које ће корисници социјалне помоћи моћи да преузму у својим месним заједницама.

Дистрибуцији прехрамбених пакета за социјално угрожена лица у селима  присуствовао је и заменик градоначелнице Антонио Ратковић, који је истакао да ће локална самоуправа у Сомбору и у наредној години наставити са овом хуманитарном акцијом, јер су већ планирана средства за ову намену у буџету града за 2020. годину.

„За наредну годину град Сомбор је за Народну кухињу и поделу прехрамбених пакета издвојио 18,5 милиона динара, што је за 1,5 милиона више него у 2019. години, тако да Градска управа наставља бригу о социјално угроженом становништву, како у граду, тако и у свих 15 насељених места“ рекао је заменик градоначелнице Антонио Ратковић.

Као и у претходним траншама, садржај пакета је исти, односно пакети садрже по три килограма пиринча и шећера, четири килограма пасуља, три литра уља, тестенину, конзервирано поврће и друге прехрамбене потрепштине.

                                                                  Послови информисања и односа са јавношћу

Званична интернет презентација