мар 06

ПОЧЕЛО УРУЧЕЊЕ ПЕНЗИОНЕРСКИХ КАРТИЦА

Уручене прве картице сомборским пензионерима

Пензионерске картице данас (06.03.2018.) су уручене 30-ак пензионера. Картице су пензионерима уручили Антонио Ратковић, заменик градоначелнице Сомбора и Јасна Миљеновић, директорка сомборске филијале Републичког фонда за пензијско и инвалидско осигурање.

Заменик градоначелнице је поздравио пензионере и истакао да је на локалној самоуправи да се потруди да са што већим бројем привредних субјеката оствари сарадњу  „да картице не буду само мртво слово на папиру, већ да  пензионерима омогуће  попусте  што и јесте њихова сврха“.

„Приликом промоције пензионерске картице у Београду добили смо првих 60 картица за сомборске пензионере. Министарство за рад, борачка и социјална питања, са ПИО Фондом Србије, укупно ће израдити 1.750.000 картица и надамо се да ће до краја априла сваки пензионер  добити картицу. Ово је мали знак пажње којим  желимо да вам  да се захвалимо на свему ономе што сте до сада урадили за генерацију младих људи“, казао је Ратковић.

Директорка сомборске филијале ПИО Фонда је навела да у Србији има 1.750.000 пензионера, од којих око 20.000 у Сомбору и сомборским селима, а на подручју Западнобачког управног округа, који је подручје рада ове филијале, 43.000 пензионера.

„Израда пензионерске картице за пензионере је бесплатна, а остатак картица биће сукцесивно достављен у филијалу и тада ћемо обавестити о томе. Рок за подизање картица није ограничен, он је трајан и зависиће од слободног времена и здравља пензионера када ће их подићи на шалтерима филијале Сомбор у времену од 7.30 до 15.30 часова. Картице важе уз лични документ, персонализоване су и нису преносиве. Будући пензионери уз решење о пензионисању, на шалтерима филијале добијаће и пензионерске картице“, казала је Миљеновић и позвала све послодавце, приватнике, предузетнике који послују на територији града Сомбора, округа и целе земље, да у складу са својим пословним политикама и делатностима, пензионерима понуде погодности које би им олакшале материјалну ситуацију.

Послови информисања и односа са јавношћу

Званична интернет презентација