јул 11

ПОЈАЧАНA КОНТРОЛA ОДРЖАВАЊА АТМОСФЕРСКИХ КАНАЛА

Антонио Ратковић, заменик градоначелнице (у средини), лево Мирослав Ковачић, члан Градског већа и Предраг Ракоњац, начелник Сектора за ванредне ситуације МУП-а у Сомбору, десно од заменика градоначелнице су Момир Миоковић, помоћник директора ЈКП „Зеленило“, Срђан Терзић, руководилац РЈ „Хигијена“ у ЈКП „Чистоћа“ и Горан Нонковић, директор ЈКП „Простор“

Стање у граду и сомборским селима, настало услед недавних учесталих обилнијих падавина, размотрено је на састанку одржаном 10. јула, у згради локалне самоуправе.

Закључено је да на подручју града и сомборских села није било ситуација које су захтевале ванредно деловање, али и да је потребно превентивно деловати како би се избегли  ризици од поплава.

„Чињеница је да су превентивне акције сврсисходније, ефикасније и јефтиније у односу на отклањање последица насталих услед лоших временских прилика, али и услед тога што се постојећи отворени  атмосферски канали не одржавају редовно, а негде су и затрпани, што није  дозвољено“,  рекао је Антонио Ратковић, заменик градоначелнице Сомбора који је са Предрагом Ракоњцем, начелником Сектора за ванредне ситуације МУП-а у Сомбору иницирао одржавање састанка  на којем су  разматране  тзв. критичне тачке у граду и селима.

Састанку  су присуствовали челници сомборских јавних комуналних предузећа,  представници  ВДП „Западна Бачка“ и  Одељења инспекције и комуналне полиције Градске управе града Сомбора.

Јавним комуналним предузећима је наложено да изврше  контролу критичних тачака и предузму потребне радње где је потребно, а Одељењу комуналне инспекције и комуналне полиције да врше  појачану контролу одржавања отворених атмосферских канала.

 „Грађани, односно власници или корисници парцела дужни су  да редовно одржавају постојеће атмосферске канале испред својих објеката или парцела, односно да их чисте, косе траву, одржавају пропусте“, речено је на састанку.

Послови информисања и односа са јавношћу

Званична интернет презентација