нов 24

ПОЈАШЊЕЊЕ ПРОТИВЕПИДЕМИЈСКЕ МЕРЕ ОГРАНИЧЕЊА РАДНОГ ВРЕМЕНА ЗА УГОСТИТЕЉСКЕ ОБЈЕКТЕ

Уредбом  о мерама за спречавање и сузбијање заразне болести COVID-19 у  периоду почев од 24. новембра 2020. године закључно са 3. децембром 2020. године, радно време угоститељских објеката  ограничено је  тако да неће радити од 18.00 часова до 05.00 часова наредног дана.

Почетак и завршетак радног времена мора бити истакнут на улазу или на другом видном месту објекта и исто се мора поштовати.

Угоститељски објекти су објекти који пружају услуге исхране и пића: кафана, бифе, бар, пицерија, пивница, кафе посластичарница, млечни ресторан, ресторан, печењара, питерија, бурегџиница, ћевабџиница, експрес ресторан и ресторан за самопослуживање, национална кућа, ресторан домаће кухиње, чарда, кафетерија, чајџиница, гостионица, крчма, грил, киосци и слични угоститељски објекти (приколице и други слични објекти монтажног типа шалтерске продаје), као и други објекти који пружају услуге исхране и пића независно од назива под којим послују.

Угоститељски објекти су и објекти који пружају услуге пића и напитака или пића и једноставна топла и хладна јела која се по правилу припремају на очиглед гостију и услужују за пултом или точионицом пића (аперитив бар, кафе бар, сендвич бар, експресо бар, снек бар, салат бар и друго), као и објекти који поред услуга пића пружају и услуге забаве: ноћни бар, кабаре бар, дансинг бар, диско бар и дискотека.

Угоститељски објекти на бензинским станицама не могу радити од 18.00 часова до 05.00 часова наредног дана, односно не може се вршити малопродајна делатност од 21.00 часова до 05.00 часова наредног дана, изузев продаје горива.

Радно време киоска  и сличних угоститељских објеката (приколице и други слични објекти монтажног типа шалтерске продаје) односно радно време привредних субјеката који обављају угоститељску делатност, а врше шалтерску продају хране путем шалтера, ограничено је  тако да неће радити од 18.00 часова до 05.00 часова наредног дана. После  18.00 часова наведени објекти могу да врше искључиво доставу  хране  на кућну адресу, без ограничења радног времена.

Званична интернет презентација