ПОКРАЈИНСКИ СЕКРЕТАР ЗА ОБРАЗОВАЊЕ ПОСЕТИО ОСНОВНУ ШКОЛУ У ТЕЛЕЧКОЈ

Покрајински секретар за образовање, прописе, управу и националне мањине-националне заједнице Жолт Сакалаш посетио је данас Основну школу „Киш Ференц“у Телечкој где га је дочекао градоначелник Сомбора Антонио Ратковић са сарадницима и директором школе Золтаном Кемивеш.

Захваљујући доброј сарадњи Покрајинског секретаријата са локалном самоуправом, фискултурна сала ове школе нову школску годину дочекала је са реконструисаним кровом. Радове је финансирао Покрајински секретаријат за образовање, прописе, управу и националне мањине-националне заједнице, са средствима у износу од од 2.300.000.00 динара која су додељена на Конкурсу за финансирање и суфинансирање реконструкције,адаптације, санације, инв.и текуће одржавање објеката основног, средњег образовања и васпитања, ученичког стандарда и предшколских установа на територији Аутономне Покрајине Војводине, а Град Сомбор је суфинансирао реконструкцију са 698.470.00 динара.

„Град Сомбор је издвојио око 700.000 динара с обзиром да, секретар и ја смо се сложили, цене материјала су у знатној мери поскупеле у последњих пар месеци, с обзиром да је конкурс био на почетку године, тако да смо комплетно успели ову инвестицију да затворимо и да урадимо онако како је и било предвиђено. Захвалио бих се и на средствима за Школу за основно и средње образовање  „Вук Караџић“ где смо добили 2,5 милиона за обнову санитарних чворова. Град је овде издвојио око милион динара и ова инвестиција ће бити готова за неких десетак дана. Свакако да заједничким улагањем Града и Секретаријата верујем да ћемо и у будућности успети још много школа да обновимо и санирамо“, рекао је градоначелник Ратковић.

Покрајински секретар казао је да је на конкурсу за адаптацију и реконструкцију школских објеката на територији Аутономне Покрајине Војводине секретаријат издвојио око 91 милион динара.

„Школе и друге образовне установе са територије Града Сомбора су конкурисале и добиле су позамашна средства на овом конкурсу. Морам да истакнем добру сарадњу са Градом Сомбором, који је суфинансирао ове пројекте, тако да данас можемо ту да посведочимо да смо заједничким снагама урадили једну веома битну ствар за Телечку и да је кровна конструкција фискултурне сале обновљена. Ја се искрено надам да ћемо и у будуће сарађивати на оваквим пројектима и већ од следеће године очекујемо пријаве на наше конкурсе“, поручио је покрајински секретар Сакалаш.