ПОКРАЈИНСКИ СЕКРЕТАР ЗА ПРИВРЕДУ И ТУРИЗАМ ПОСЕТИО СОМБОР

Покрајински секретар за привреду и туризам др Ненад Иванишевић боравио је данас у радној посети Сомбору, где је заједно са градоначелником Антониом Ратковићем посетио Удружење жена „Стапарска ружа“ у Стапару. 

Иванишевић се овом приликом упознао са радом и производима, као и са плановима и наредним активностима овог Удружења.

 „Ја верујем да ће секретар када обиђемо још пар привредних субјеката бити задовољан са оним што ће да види, јер свакако да то граду представља један велики потенцијал. Драго нам је што смо данас овде у Стапару, с обзиром да нам се приближава и Ткачка колонија и да је то стварно једна манифестација која је постала бренд града и да има прилику да види како се прави стапарски ћилим. Свакако да апелујемо на наша удружења да конкуришу и на будуће конкурсе и сигуран сам да заједно Секретаријат и Град са својим конкурсима могу у многој мери да помогну свим нашим удружењима и привредним субјектима“ истакао је градоначелник Ратковић.

Покрајински секретар овом приликом најавио је да ће Секретаријат 15. септембра расписати још два конкурса, за подршку женском предузетништву и подршку манивестацијама у Аутономној Покрајини Војводини, за шта је опредељено преко 40 милиона динара.

 „Мени је увек задовољство да дођем у локалну смоуправу у којој сваки пут кад дођете видите нешто ново, видите да људи напредују и то свакако јесте заслуга и градоначелника Сомбора и његовог активног тима, али и привредника и удружења грађана и ја са задовољством могу да кажем да је Западнобачки округ на претходном конкурсу добио преко 50 милиона динара што је скоро 15% укупних средстава што само показује добру интеракцију локалне самоуправе, привредних субјеката, субјеката у области туризма, као и навладиних организација. Ми смо данас у Стапару управо са циљем да представимо један одличан пример како треба да функционише једна невладина организација, како треба да опстаје невладина организација и да чујемо шта ми то још треба да урадимо да би они били још бољи. Наша идеја јесте да Стапарска ружа буде део онога што ће секретаријат представити на светској изложби у Дубаију јер мислимо да је то нешто чиме треба да се поносимо, а мислимо да у Стапару постоји још потенцијала које ћемо у договору са градоначелником преточити следеће године у једну јединствену манифестацију“ поручио је Иванишевић.

Секретар и градоначелник, заједно са сарадницима посетили су и клуб,,Bowling Stones“ који је такође корисник средстава које је Секретаријат доделио путем јавног конкурса за подстицај туристичких капацитета.