ПОКРАЈИНСКИ СЕКРЕТАР ЗА ПРИВРЕДУ И ТУРИЗАМ ПОСЕТИО СОМБОР

Представници Града Сомбора
Представници Града Сомбора

Представници Града Сомбора

Градоначелник Сомбора Антонио Ратковић и председник Скупштине Града Сомбора Зоран Рус састали су се данас са покрајинским секретаром за привреду и туризам Ненадом Иванишевићем и подсекретаром Покрајинског секретаријата за привреду и туризам Славољубом Арсенијевићем.

На састанку су разговарали о развоју туристичких потенцијала Града Сомбора, као и о подстицајима за привреду и туризам које Покрајински секретаријат пружа путем различитих конкурса.

За градоначелника Сомбора приоритет је довођење нових инвестиција у Град, а након данашњег састанка, истакао је да ће сарадња Града са Сектераријатом бити на још вишем нивоу.

„Ми смо представили наше потенцијале везано за туризам јер сматрамо да у Сомбору сигурно има јако пуно потенцијала. Разговарали смо на тему привреде јер приоритет пре свега, мене и мог тима, је улагање у привреду и довођење нових инвестиција. Говорили смо о могућностима конкурисања Града Сомбора на средства која издвајају Секретаријат за привреду и туризам тако да смо упознати са свим оним конкурсима који ће Секретаријат расписивати у будућности. Свакако да смо се дотакли и теме родне равноправности, као и улагања у омладину и сложили смо се да Град Сомбор иде у добром смеру и правцу што се тиче овога дела, а сигуран сам да у будућности ће сарадња Града Сомбора и Секретаријата за привреду и туризам бити на још вишем нивоу“ изјавио је Ратковић.

Покрајински секретар за привреду и туризам Ненад Иванишевић рекао је да је сарадња Секретаријата са Градом била солидна и да је Сомбор у претходне четири године користио педесетак милиона динара кроз конкурсе Секретаријата.

„Ми мислимо да може више, мислимо да може боље, мислимо да градоначелник има тим који може да понуди пројекте, а идеја јесте да Секретаријат, у предвиђеном буџету који треба да буде усвојен следеће недеље, где је Секретаријат добио повећање буџета са 66%, и ми имамо у плану неких 400 милиона динара који треба на конкурсима да буду подељени и у привреди и у туризму. Овде говоримо о привредницима и у привреди и у туризму, али и неких педесетак милиона за запошљавање и самозапошљавање“ казао је Иванишевић и додао да ће се почетком наредне године организовати инфо-дани за привреднике како би се упознали како са програмима Секретаријата, тако и са програмима других организација које ће пружити подршку привреди у наредном периоду.“

Иванишевић је такође истакао да Сомбор јесте туристички град и да има озбиљног простора за даљу сарадњу на овом пољу.